Hopp til innhold

HamKam går mot konkurs

HamKam går konkurs hvis de ikke får på plass 3,2 millioner kroner innen tirsdag klokka 12. Da må HamKam starte på nytt i bunnen i 5. divisjon.

Morten Kristiansen

Styreleder i HamKam, Morten Kristiansen sier de rett og slett ikke ser noen løsning.

Foto: Ola Bjørlo Strande

HamKam

HamKam sliter stort økonomisk og sportslig. Nå er det krise i klubben

Foto: Knut Sveen / NRK

Dette ble klart på en pressekonferanse på Briskeby klokka 15.

– Dette er den tyngste og mørkeste dagen i HamKams 96 år gamle historie, sier reporter Ola Bjørlo Strande, som var på pressekonferansen. Han forteller at flere supportere og andre kjempet for å holde gråten tilbake.

Hvis ikke klubben får hjelp til å finne en løsning på de økonomiske problemene innen 1. juli, går styret i HamKam til skifteretten og begjærer oppbud.

Klarer det ikke

– Vi klarer ikke å rette opp dette alene og vi kan ikke drive på kreditors regning. Vi mener det ikke er grunnlag for videre drift. Da er det styrets oppgave å begjære oppbud, sier styreleder Morten Kristiansen.

Sponsorsalget har sviktet med 1,2 millioner kroner, billettinntektene har sviktet med cirka 1 million og fordi klubben nå ligger sist på tabellen vil 1 million kroner fra medieavtalen også falle bort.

Styret i den 96 år gamle klubben har snudd alle steiner, men klarer ikke å se noen løsning.

De har vurdert å satse videre og styrke spillerstallen, men har mer eller mindre slått fra seg det som en mulighet.

Mareritt-sesong

HamKam har slitt økonomisk lenge. I år har de også slitt stort sportslig, og ligger desidert sist i første divisjon med bare fem poeng. Den sportslige nedturen har bare forsterket den økonomiske krisa, blant annet på grunn av publikumssvikt.

* I den første seriekampen brakk Emil Sildnes beinet og er ute av fotballen fort godt. Litt senere, i 1. runde i cupen, brakk nok en spiller beinet . Så måtte ytterligere to spillere opereres og er også ute i lengre tid.

* Etter kun få kamper denne sesongen trakk mange årig HamKam-trener Vegard Skogheim seg , og begrunnet det med manglende motivasjon.

For en måned siden ansatte klubben tidligere spiller og kaptein Peter Sørensen . Dansken ble henta av Ståle Solbakken som spiller og ble en anfører. Som trener har ikke Sørensen hittil klart å snu den sportslige nedturen.

Må starte på nytt på bunnen

Fotballklubben HamKam er 96 år gammel. Nå kan i verste fall hele eliteklubben være historie.

Hvis styret begjærer oppbud tirsdag, eksisterer ikke HamKam lenger. Da må de opprette en ny klubb, melde på et nytt lag og starte helt på bunnen i 5. divisjon.

Hvis HamKam går konkurs, vil det også ramme juniorlaget og rekruttlaget. Yngres avdeling er skilt ut som egen klubb og blir ikke direkte berørt.

Hva som skjer med spillere, trener Peter Sørensen og de andre i HamKam-apparatet er usikkert.

Vet ikke om det finnes noen løsning

Morten Kristiansen, styreleder i HamKam

Styreleder i HamKam, Morten Kristiansen orienterte om situasjonen på en pressekonferanse torsdag. situasjonen.

Foto: Ola Bjørlo Strande

– Tror du det er mulig, med hånda på hjertet, å redde HamKam?

– Jeg er usikker på om det finnes løsninger, men jeg håper som Hamkam-supporter, at det finnes løsninger, sier Morten Kristiansen til NRK.

Det ikke er første gang HamKam er i en slik situasjon og har økonomiske utfordringer. Men styrelederen sier de hadde som utgangspunkt at de ikke kunne tåle en økonomisk redningsaksjon denne sesongen, og at de nå ikke klarer det.

På pressekonferansen ble det spurt om det er mulig å radere ut og slå en klubb som HamKam konkurs for skarve 3,2 millioner kroner.

Det hadde ikke styret noe svar på.