Sliten Skogheim trekker seg som trener

Vegard Skogheim gir seg som trener for HamKam, og Svein Inge Haagenrud overtar som hovedtrener inntil videre. Skogheim mener den totale belastningen i trenerrollen har vært for stor.

Vegard Skogheim

Vegard Skogheim gir seg som trener i HamKam.

Foto: NRK

– Klubben trenger en trener som er 100 prosent, og det er ikke jeg nå, sa Skogheim i dag. Han innrømte at han har tenkt på avgjørelsen i hele vinter, men at det var kampen mot Fredrikstad som gjorde utslaget.

Han oppsummerte trenerjobben med at den krevde en trener som er til stede for spillere og klubben hver dag, hele året. Dette var ikke Skogheim lenger kapabel til, og i var han lettet over å kunne se fremover.

– Det er mye annet enn bare å være trener ved denne jobben. Jeg har ordnet skattekort og hentet folk på Gardermoen, så belastningen har blitt så stor at det ikke er mulig for meg å gi full innsats lenger. Da vil jeg ikke stå i veien for klubben og ambisjonene til spillerne, sa han.

– For få folk

HamKam har hatt en tung start på sesongen med bare ett poeng på de tre første seriekampene, og ligger nest sist på tabellen i sin avdeling i første divisjon. Skogheim forklarte i dag at alle arbeidsoppgavene har gjort at han har blitt veldig sliten i lengden.

Klubbledelsen mente i dag at klubben har gjort så godt de kan ut ifra ressursene de har til rådighet.

– Hamkam har mye å gå på, og jeg ser at vi er for få folk. Vi er en klubb med begrensede muligheter, sa klubbleder Finn Paulsen, som ikke så bort ifra at klubben ville komme til å justere ambisjonene.

– Riktig avgjørelse

Situasjonen ser heller ikke noe lysere etter at Emil Sildnes ble alvorlig skadet i første seriekamp. Emil Sildnes skulle erstatte Emil Dahle da han valgte Stabæk til fordel for HamKam. Det er tydelig at dette har vært en belastning på trener Skogheim.

– Om Vegard ikke føler at han lenger har energi i jobben er det riktig vurdering. Jeg har bare positive ting å sin om Vegard som trener, men dette vet han best selv, sier klubbens kaptein Viktor Adebar.

Påtroppende trener Svein Inge Haagenrud lovte at klubben skulle være klar til neste kamp.

– Vegard og jeg har lik fotballfilosofi, men at det blir noe endringer er nok naturlig, sa Haagenrud på pressekonferansen.

Se hele pressekonferansen her:

Vegard Skogheim gir seg som trener for HamKam, og Svein Inge Haagenrud overtar som hovedtrener inntil videre.

HamKam holdt i dag pressekonferanse om trenerskiftet i klubben.