Han skal få HamKam på beina igjen

Peter Sørensen blir ny HamKam-trener. Dansken har nettopp skrevet under på avtalen med klubben. Allerede i morgen sitter han på benken på Briskeby når HamKam møter Mjøndalen.

Peter Sørensen ble presentert som ny trener i HamKam torsdag kveld. Han er glad for å være tilbake i Hamar og er klar for utfordringen med å heve HamKam.

Peter Sørensen er glad for å være tilbake i Hamar og gleder seg til å ta fatt på trenerjobben i HamKam.

Peter Sørensen startet med å si at han er veldig glad for å være tilbake i Hamar.

– Jeg tror at jeg like siden jeg sluttet her, har hatt et ønske om å vende tilbake. Jeg hadde en fantastisk tid her og ble glad i både folk og byen, sier Peter Sørensen.

Peter Sørensen og Morten Kristiansen

Styrleder i HamKam, Morten Kristiansen, og Peter Sørensen (t.h.) signerer treneravtalen.

Foto: Anne Næsheim

Sørensen var HamKam-kaptein og spilte for laget fra 2003 til 2005, da laget var i eliteserien, og ble en svært populær mann da.

Og nå sier han at skjebnen ville det sånn at HamKams problematiske situasjon faller sammen med at han er ledig på trenermarkedet.

– Jeg synes det er et spennende prosjekt og en spennende utfordring å få trene HamKam, sier Sørensen i kveld.

Vil snu marginene

Og det er mye å ta fatt på. HamKam ligger helt nederst på tabellen med bare et poeng, etter en sesongstart full av skader og tap .

– Jeg vil gjerne hjelpe til med å bringe HamKam på rett kjøl. Motivasjonen tror jeg gir seg selv. Spillerne vil nok like mye som meg.

Peter Sørensen mener kampene til nå har vært jevne og tette, men at HamKam ikke har hatt marginene på sin side. Det vil han gjøre noe med.

Jeg håper å snu de mange tingene som har vært imot HamKam i sesongstarten til å bli med HamKam, sier Sørensen.

Den nye treneren sier han først og fremst vil konsentrere seg om de spillerne som er på laget i dag. Så får eventuelle forsterkninger komme senere.

På benken mot Mjøndalen

Når HamKam møter Mjøndalen på Briskeby i morgen, sitter Peter Sørensen på benken. Men det er Svein Inge Haagenrud som er treneren fortsatt.

Deretter skifter de plass og Haagenrud blir assistentrener igjen. De to kjenner hverandre godt fra før.

– Det er en trygghet at det er Svein Inge Haagenrud som jeg skal jobbe sammen med, sier Sørensen.

Presentert som konge

Peter Sørensen har stått øverst på ønskelista til HamKam helt siden Vegard Skogheim sluttet for tre uker siden. Men det har vært et spørsmål om økonomiske og sportslige rammer.

Nå har sponsorer fra næringslivet i Hamar lagt penger på bordet. Peter Sørensen har blant annet fått forsikringer om at det er penger til å forsterke laget.

– Det er en glede for meg å presentere og ønske vår gamle konge velkommen tilbake, sa styreleder Morten Kristiansen.

Og jeg er glad for at vi har klart å skape nok tillit og motivasjon i nærområdet til å få dette til, sa styrelederen.

Morten Kristiansen vil ikke si hvem det er som har bidratt økonomisk, men kaller dem HamKam-venner som har vært med i mange år. Så blir det opp til dem selv å si hvem de er, mener han.

– Men jeg kan si at jeg er veldig glad og godt fornøyd med avtalene vi har fått, sier Kristiansen.