Alvorlig brudd for Sildnes

Årets første oppgjør i 1. divisjon på Briskeby ble en nedtur for HamKam. Emil Sildnes måtte ut med et stygt benbrudd, og Hødd stakk av med poengene.

Beinbrudd HamKam

Emil Sildnes ble fraktet av banen kort tid etter at han kolliderte med Hødds målvakt Jan-Lennart Urke.

Nedturen startet allerede før kampstart for HamKam. Minutter før avspark ble midtstopper Pekka Lagerblom skadet under oppvarmingen. Håkon Aalmen måtte steppe inn på kort varsel.

Og det ble verre. Etter bare seks minutter havner Emil Sildnes i et kraftig sammenstøt inne i Hødds sekstenmeter, og ble liggende med store smerter. Han bæres av banen, etter alt å dømme med et stygt brudd i leggbeinet. Daniel Bekkevold hentes inn fra reservebenken.

Her kan du se video fra sammenstøtet (Bilder fra Tv2)

Spillemessig startet det likevel brukbart for HamKam. De hadde ballen mest, uten å skape mange sjanser. Magnus Sylling Olsen var nærmest, og burde satt inn det fine innlegget fra John Anders Rise etter 15 minutter.

Da var Hødd mer effektive. Joachim Magnussen får en flott pasning fra Eirik Ulland Andersen etter 25 minutter. Alene gjennom runder han keeper og scorer enkelt.

Til tross for et par muligheter til begge lag blir det ikke flere scoringer i første omgang. Dermed 1-0 til Hødd til pause.

Emil Sildnes med beinbrudd.

Emil Sildnes måtte ut med et stygt benbrudd etter bare seks minutter.

HamKam hadde ballen mest i første omgang. Den samme tendensen fortsetter i andre. Ingen av laga skaper flust av sjanser.

Men Adebahr fikk en god mulighet på en ball fra Gundersen for HamKam, og Hødd-keeper Urke må ut i full strekk for å avverge et forsøk fra Gundersen. Øvernes i HamKam-målet klarer å bokse unna et godt forsøk etter hjørnespark fra Hødd.

Etter 55 minutter tar Kamma-trener Vegard Skogheim ut John Anders Rise og setter inn Heidar Geir Juliusson.

Etter 65 minutter bytter Hødd også. Andreas Brune Rekdal går ut. Inn kommer Ole Amund Sveen. 10 minutter senere setter Hødd inn Karl Joakim Wrele for Espen Standal.

Nytt HamKam-bytte etter 78 minutter. Ike Fofanah byttes inn for Fredrik Sjoelstad.

Men verken bytter eller andre taktiske grep så ut til å hjelpe. HamKam skapte mest, men ingen av laga greide å score. Dermed kunne Hødd ta med seg alle tre poengene tilbake til Ulsteinvik.

Et samarbeid med en hovedsponsor gjorde at kampen var gratis for publikum. 2817 tilskuere fant det bryet verd å ta turen til Briskeby.