Gutt kontaktet av menn i kassebil

En gutt ble kontaktet av to menn i en hvit varebil på Biri mandag ettermiddag.

Det var like før klokka 13.00 sist mandag ettermiddag at en gutt på sykkel ble kontaktet av to menn i en hvit kassebil. Gutten oppfattet det som at mennene ville ha ham bort til bilen, men han ble redd og syklet hjem.

– Det er usikkert om hendelsen har noen sammenheng med liknende saker på Østlandet den siste tida, sier etterforskningsleder i politiet i Gjøvik, Rune Otterstad, som ikke vet hvorfor denne episoden ikke ble meldt før onsdag.

Gutten på Biri beskrev bilen som en hvit stor bil, stasjonsvogn eller kassebil med noe rust. Dersom noen har gjort observasjoner på denne bilen i Biri mandag rundt klokka 1300, ta kontakt med politiet på telefon 02800.

Ber alle melde seg

I går ble ei ung jente i Elverum kontaktet av ukjente menn. i en lys kasse- eller varebil.

Etterforskningsleder Rune Otterstad sier de har vært i kontakt med politiet i Elverum fordi det er snakk om samme type bil i Elverum og på Biri.

Onsdag ettermiddag ba politiet i Hedmark alle bilførere av hvite kasse- eller varebiler som var i området mellom Mart'n Senteret og Folkehøgskolen i Elverum mellom 14.00 og 14.30 tirsdag, om å melde seg. De kan ringe 62 53 90 00 eller melde seg på politistasjonen.

– Det har kommet inn ti tips, men ingen kan knyttes direkte til episoden, eller det aktuelle tidsrom og sted, og vi har ingen holdepunkter for å knytte dette opp mot andre episoder i Østlands-området den siste tida, sier informasjonsrådgiver Kari-Anne Dobloug.

Politiet ønsker fortsatt tips fra alle som har opplysninger om saken, eller har gjort observasjoner i det angitte tidsrom.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.