– Elverum er fortsatt et trygt sted

Politistasjonssjef Tom Johnsen i Elverum sier det ikke er grunn til å være mer bekymret for å ferdes i byen etter at to menn i en hvit varebil skal ha tatt kontakt med ei jente i Elverum i går ettermiddag.

Tom Johnsen

Tom Johnsen, politistasjonssjef i Elverum.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Det var i går ettermiddag, at to menn skal ha tatt kontakt med ei jente i Elverum.

Det skal ha skjedd i området mellom kjøpesenteret Martnsenteret og Folkehøgskolen i Elverum en gang mellom klokka 14.00 og 14.30.

Jenta løp vekk og politiet ble varslet.

Politistasjonssjef Tom Johnsen, sier de ikke har noen holdepunkter for å knytte denne saken opp mot lignende hendelser den siste tida.

– Men vi skal henvende oss til andre politidistrikter som har hatt lignende saker for å se om det er en fellesnevner, sier Johnsen.

– Snakk med barna deres

Johnsen sier han forstår at mange kan være engstelige etter at flere unge jenter har blitt forsøkt dratt inn i forbikjørende biler av ukjente menn. Men han understreker at det fortsatt er trygt i Elverum.

– Jeg ser Ingen grunn til at man skal være mer nervøs for å ferdes i byen enn tidligere, sier Johnsen.

Men han sier de siste episodene er en god inngangsvinkel for foreldre til å ta en prat med barna sine om hva de skal gjøre hvis de blir kontaktet av fremmede.

– Jeg vil oppfordre alle foreldre til å ta en prat med barna sine nå.

Tar meldingen på alvor

Men politiet understreker at de ser alvorlig på gårsdagens hendelse.

– Mange barn og voksne er redde og utrygge nå. Derfor er det viktig at vi i politiet tar slike meldinger alvorlig og at vi tidlig starter våre undersøkelser, sier Johnsen.

Gårsdagens episode er den siste i rekken av flere tilfeller på Østlandet der unge jenter og gutter skal ha blitt forsøkt bortført eller lokket inn i biler. Søndag skal ei 15 år gammel jente i Nord-Odal ha blitt forsøkt dratt inn i en hvit varebil av to engelsktalende menn.

Vil ha tips

Politiet ønsker å komme i kontakt med mennene som kjørte bilen. De er også interessert i å høre fra personer som har opplysninger om episoden, eller som har sett noe av interesse i det aktuelle tidsrommet.

Johnsen sier politiet i Elverum foreløpig ikke har fått noen tips i saken.

Politiet sendte ut en pressemelding om hendelsen sent tirsdag kveld, der de opplyser at de vil komme tilbake med mer informasjon i løpet av morgendagen.

Opplysninger kan gis til Hedmark politidistrikt på telefon 62 53 90 00 eller e-post; tips-hedmark@politiet.no.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.