Glimt fra Birkebeinerrennet 2015

I strålende solskinn gikk flere tusen birkebeinere fra Rena til Lillehammer lørdag. – Et av de beste rennene noensinne, sier arrangøren.

Folk flest etter Birken
Foto: Eivind Høiland Randby

– Det har vært veldig gode forhold og dette har nok vært et av de beste birkebeinerrennene gjennom tidene, sier daglig leder i Birken, Jo Gunnar Ellevold.

Jo Gunnar Ellevold

GLAD: Daglig leder i Birken, Jo Gunnar Ellevold er godt fornøyd med dagen.

Foto: Birken

Han legger ikke skjul på at de hadde press på seg etter fjorårets avlysning.

– Vi lovte jo at det ikke skulle skje igjen, derfor er vi ekstra fornøyd med dagen, sier han.

Mange gode ambassadører

I flere uker før rennstart har det vært fokus på at det har vært mange ledige plasser i årets renn. Mens man tidligere måtte sitte klar for å skaffe seg startnummer den dagen salget startet, var det i år ledige startnummer helt fram til starten gikk. Ellevold tror allikevel ikke at «Birken-boomen» er over.

– Alle vi har møtt i dag har smilt og gratulert oss med et godt arrangement. Også har vi jo noen ekstra gode ambassadører for rennet i år, sier han.

Både Therese Johaug, Jonas Gahr Støre, Abid Raja og Kronprins Haakon gikk Birken for første gang lørdag.

Målet var å komme over fjellet

Therese Johaug gikk like godt hen og vant eliteklassen for kvinner i debuten, mens Petter Eliasen vant i herreklassen. Kronprinsen fortalte at han hadde hatt en god opplevelse over fjellet og kom i mål tidsnok til å ta med seg det ettertraktede merket.

Jonas Gahr Støre hadde som mål å komme over fjellet og det klarte han med glans. Han gikk imidlertid noen små minutter for sakte til å kunne pryde seg med den samme pinsen som kronprinsen.

Se intervjuet med Støre før start:

Likevel har Ap-leder Jonas Gahr Støre forberedt seg med både skitrening og riktig mat og drikke.

Flere saker fra Innlandet

Programleder: Anders Bakkerud Larsen

Klokka 19.45: Nyheter fra Innlandet