Nå er det på'n igjen

Mai 2015! Da skal det mye omtalte og svært omdiskuterte stupetårnet i Hamar stå ferdig. Arbeidene på stupeanlegget gjenopptas i neste uke.

Stupetårn

NY START: Det blir arbeider både ved piren på Koigen og på flytedelen der stupetårnet har ligget i opplag. Det er flytekonstruksjonen og brofestet til land som skal bygges ferdig i høst.

Foto: Helle Therese Kongsrud

Stupetårnsaken i Hamar ble rett og slett en skandale.

Stupeanlegg, Hamar

Vintre har kommet og gått uten at stupetårnet ble ferdig.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

Et anlegg som skulle koste 1,5 millioner kroner gikk helt over styr og prislappen kom til slutt opp i over 20 millioner. (Se faktaboks til høyre).

Da ble det stopp. I desember 2013 stoppet Hamar kommune arbeidene og tauet det som skal bli et stupetårn i opplag ved Tjuvholmen.

Skal, skal ikke, skal

Etter mange runder om økonomien og kvalitetssikring av de tekniske løsningene, vedtok kommunestyret i juni at anlegget skulle ferdigstilles . Da ble det sagt at det første stupet trolig kunne gjøres allerede i høst. Men nei.

Les alt her: Stupetårnskandalen i Hamar

Nå er nytt tidspunkt for stuping satt til mai. Og i neste uke er de i gang igjen med byggingen, melder Hamar kommune i dag.

Siste hånd på verket

Stupeanlegg, hamar

Her har stupetårnet ligget i opplag siden arbeidene ble stoppet i desember i fjor.

Foto: Frode Meskau / NRK

Det blir arbeider både ved piren på Koigen og på flytedelen der stupetårnet har ligget i opplag. Det er flytekonstruksjonen og brofestet til land som skal bygges ferdig i høst.

I oktober blir flytedelen - altså det påbegynte stupetårnet - tauet tilbake til Koigen. Der skal broa heises på plass og flytedelen skal ballasteres slik at den ligger riktig i vannet. Så er det klart for de siste snekkerarbeidene.

Kom mai, du skjønne...

Jobben i strandområdet og gangveien må tas til våren da det er lav vannstand. Så er planen at det hele skal være ferdig i mai.

Hamar kommune avslutter slik: «Stupeanlegget, som kanskje er Norges mest omtalte stupeanlegg, blir et flerbruksanlegg til berikelse for Hamar og til glede for mange».