Ber tryslingene gjemme sparken

Sentrumsforeningen i Trysil er redd for hærverk i forbindelse med nyttårsfeiringen og ber nå innbyggerne om å gjemme unna alle bygdesparkene.

Heidi Brenden

GRATIS SPARK: Heidi Brenden fra sentrumsforeningen i Trysil viste tidligere i desember fram alle bygdesparkene som er til fri bruk for både innbyggere og besøkende.

Foto: Runa Eggen

Hedmarkskommunen har det siste året hatt en ordning med bygdesparker. De 60 sparkstøttingene står ulåst og er plassert rundt om i bygda. Både innbyggere og besøkende kan låne dem etter behov for å ta seg rundt i sentrum.

Men etter at en av sparkene nylig ble smadret, frykter man det verste før nyttårsfeiringen setter inn, skriver avisa Østlendingen.

– Vi har opplevd to hendelser de siste to helgene. Den ene gangen havnet en spark i elva, og den andre gangen så har det rett og sett blitt knust en spark. De vi er redd for nå, er at folk er litt uvørne i omgangen med sparkene i nyttårsfeiringa. Så derfor har vi oppfordret tryslingene til å ta med seg sparkene hjem, forteller Stine Akre som er leder av sentrumsforeningen i Trysil.

Det ene tilfellet av hærverk er politianmeldt, fordi man ønsker å markere at det slett ikke er greit å ødelegge bygdesparkene.

Politianmeldte sparkhærverk

Stine Akre vedgår at det er en litt uvanlig måte å løse problemet på å be folk gjemme sparkstøttingene, men sier samtidig at det var enkelt å organisere.

På Facebook har sentrumsforeningen oppfordret alle solidariske tryslinger til å slå ring om sparkprosjektet. Meldingen er foreløpig sett og delt av mer enn 8000 mennesker,

– Responsen har vært helt overveldende. Alt fra barnefamilier som sier at de kan sparke hjem tre bygdesparker til ordføreren som sier han vil åpne kommunens servicetorg som "sparkering", forteller Akre.

Mange festglade tilreisende

I forbindelse med nyttårsfeiring kommer det mange mennesker til Trysil, og lederen for sentrumsforeningen vedgår at det er litt dumt at bygdesparkene ikke kan få stå framme.

– Våre 60 sparker kan lide en ublid skjebne i møte med festglade ungdommer - både tilreisende og tryslinger - som tror at de mestrer en spark på samme måte som i helt edru tilstand, sier hun.

Likevel optimist med tanke på redningsaksjonen.

– Bygdesparkene er en ordning vi gjerne vil fortsette med, men vi har ikke råd til at de skal bli utsatt for hærverk. Vi tror at dette skal gå bra. Og så håper vi at folk sparker dem fram igjen fredag formiddag, sier Stine Akre.