Fotballturen reddet i siste liten

Fornøyd far og sønn booket om flyet i siste liten, og reddet fotballturen til Madrid.

Herman Meren i Madrid

Fotballturen ble reddet for Herman Meren fra Lillehammer.

Foto: Jan Tore Meren

Far og sønn Jan Tore og Herman Meren (8) fra Lillehammer hadde i flere måneder gledet seg til å dra til den spanske hovedstaden for å se fotball. Søndag skulle de se Real Madrid og Hermans favorittspiller Cristiano Ronaldo.

Satset på flaksen

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo er fotballhelten til Herman Meren (8).

Foto: Scanpix/Reuters
Santiago Bernabeu

Her, på Santiago Bernabeu, møtes Real Madrid og Valencia søndag.

Foto: PEDRO ARMESTRE / AFP

Men i morgentimene torsdag så det stygt ut for den lenge planlagte turen. SAS-flyet som skulle fly de to til Madrid var innstilt på grunn av askeskyen fra vulkanutbruddet på Island. Likevel valgte de å sette seg på toget til Gardermoen.

– Vi ble engstelige i går da vi skjønte at vulkanutbruddet sannsynligvis ville ramme flytrafikken. Men vi dro likevel til Gardermoen der vi fikk beskjed om at flyet vårt var kansellert, forteller Jan Tore Meren.

Men tross kanselleringen ga de ikke opp å komme seg til Madrid.

– Vi hadde veldig lyst å komme oss på fotballkamp. Derfor prøvde vi å få billett på en av flightene som gikk lengst sørover. Og på Lufthansas avgang til Hamburg var det to ledige plasser. Så den valgte vi å ta, forklarer faren.

I siste liten

De to satset da på at reisen videre fra Hamburg skulle ordne seg når de kom dit. Og hellet fortsatte da de kom til Tyskland.

– I Hamburg kunne vi gå rett på en direkteavgang til Madrid, og kom frem dit to og en halv time før vi egentlig skulle, forteller Jan Tore Meren.

Fra klokken ti torsdag formiddag var det full stopp i flytrafikken fra Gardermoen. Dermed var det i aller siste liten at de to fotballinteresserte lillehamringene kom seg av gårde.

Klar for kamp

Og Hermann er godt fornøyd med at han får sett fotballhelten Ronaldo live søndag kveld.

– Det blir bra det. Jeg har ventet i to måneder på dette, forteller han.

Og når alt ordnet seg til slutt var det greit med litt omkalfatring i reiseopplegget.

– Det ble litt stress, men det gikk greit, sier Hermann.

Usikker retur

Mandag skal de to reise tilbake til Norge. Det er varslet at askeskyen kan skape problemer i flytrafikken i flere dager fremover. Men returen har ikke far og sønn begynt å bekymre seg for enda.

– Det tar vi som det kommer. Dessuten er Madrid et trivelig sted å være trafikkfast i, sier Jan Tore.

Vulkanutbrudd