Hopp til innhold

Fortsatt Ap, Sp og SV i Gjøvik

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV fortsetter det politisk samarbeide i Gjøvik. I dag ble avtalen underskrevet i Snertingdal.

Nytt samarbeid Gjøvik

Marit Eid (Ap), Anne Lise Fredlund (SV), Bjørn Iddberg (Ap), Kjetil Bjørklund (SV), Torvild Sveen (Sp), Lise Hammerud (SP).

Arbeiderpartiet fikk 43 prosent av stemmene i Gjøvik ved kommunevalget, Senterpartiet fikk 7 og Sosialistisk Venstreparti 3 prosent.

Ordfører i Gjøvik, Bjørn Iddberg

Bjørn Iddberg fortsetter som ordfører i Gjøvik kommune.

Foto: NRK

Høyre fikk 24 prosent og gikk fram med 11 prosentpoeng. Rett etter valget ville derfor både Høyre og Ap snakke med Sp om samarbeid.

Men Ap trakk det lengste strået.

– Vi har fått klare råd på hvilke saker vi skal prioritere, og hvem vi skal snakke med, sa Sps Torvild Sveen og Lise Hammerud.

Torvild Sveen, Sps ordførerkandidat i Gjøvik

Torvild Sveen fra Sp blir ny varaordfører i Gjøvik.

Foto: Privat

Kaffekoppene i Senterpartiet ble derfor drukket sammen med Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti.

Iddberg fortsatt ordfører

Etter ei drøy uke med forhandlinger har de tre partiene blitt enige. I dag skrev de under samarbeidsavtalen for den kommende fireårsperioden.

Aps Bjørn Iddberg fortsetter som ordfører, Torvild Sveen (Sp) blir varaordfører og Lise Hammerund (Sp) går fra varaordfører til leder for utvalg for areal, miljø, landbruk og teknisk drift.

– Vi er godt fornøyd med avtalen, sier Sveen.

Samarbeidsavtalen innebærerer blant annet lovnad om å beholde sjukehjemsplassene på Furulund i Biri og ved Snertingdal omsorgssenter.

Samarbeidsavtale Ap, Sp og V i Gjøvik

Avtalen mellom Ap, Sp og SV ble skrevet under i Snertingdal i formiddag.

Foto: Torvild Sveen (Sp)

I avtalen heter det at: « Vi vil revidere Helse- og omsorgsplan 2025 i lys av samhandlingsreformen og de aktuelle utfordringene innenfor omsorgssektoren. Vi vil spesielt revurdere planene for framtidig balanse mellom antall omsorgsboliger og sykehjemsplasser, også med tanke på å øke heldøgnstilbudene i eldreomsorgen på kort sikt.»

I tillegg ønsker de tre partiene at skolestrukturen fortsatt skal være desentralisert i kommunen, at vedlikehold av vegnettet skal prioriteres og at næringspolitikken i Gjøvik skal styrkes .