Tok fram granat under møte med Vegvesenet

En ansatt i Forsvaret er siktet for trusler mot tre medarbeidere i Statens vegvesen.

Kommunikasjonsrådgiver Øystein Skotte utenfor kontoret til Statens vegvesen i Lillehammer.

STOR BELASTNING: De tre ansatte hos Statens vegvesen opplevde hendelsen som en stor belastning og blir fulgt opp av HR-seksjonen og bedriftshelsetjenesten, sier kommunikasjonsrådgiver Øystein Skotte hos Staten vegvesen, Region Øst.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Det var under et møte hos Vegvesenet i Lillehammer at mannen i 40-årene skal ha tatt fram en granat eller granatlignende gjenstand. Kommunikasjonsrådgiver Øystein Skotte i Statens vegvesen sier de ansatte opplevde det som svært ubehagelig.

– Dette var på slutten av arbeidsdagen onsdag 11. mars. Da hadde tre av våre ansatte et møte med en grunneier. Under det møtet så tok vedkommende fram en håndgranat og satte den på møtebordet, forteller Skotte.

Mannen skal ha opplyst til de sjokkerte møtedeltakerne at det var en øvelsesgranat med begrenset sprengkraft.

– Våre folk oppfattet det ikke som en direkte trussel. Men de opplevde det som svært ubehagelig. Slik som våre folk oppfattet det, så prøvde han å forklare et poeng som han hadde, en slags illustrasjon på et av sine argumenter uten at det var en trussel om å blåse opp noe, sier Skotte.

Ansatte blir fulgt opp

Han opplyser at møtet handlet om en eiendom som var blitt lagt ut for salg, og at Vegvesenet skal ha vært interessert i å kjøpe eiendommen.

– Det er klart dette er en ganske spesiell hendelse. Det var en stor belastning for våre tre ansatte. De blir nå fulgt opp av HR-seksjonen og bedriftshelsetjenesten, sier Skotte.

Hvilket poeng var det mannen prøvde å få fram ved å ta fram en granat?

– Det er jeg ikke i stand til å gjenfortelle. Det var ikke så lett å skjønne logikken i det, sier Skotte.

Granat uten sprengstoff

Politiet har startet etterforskning av hendelsen, og mannen i 40-årene er siktet for trusler etter straffelovens paragraf 227.

– Vi har gjennomført flere avhør, blant annet av den siktede, men uten at jeg ønsker å gå nærmere inn på hva som er blitt sagt, sier politiadvokat Eirik Braathen ved Gudbrandsdal politidistrikt.

Braathen bekrefter at mannen er ansatt i Forsvaret, og sier at det trolig er snakk om en granat eller en replika uten noen form for sprengstoff.

– Det gjenstår å undersøke denne gjenstanden eller granaten nærmere. Men slik vi ser det nå, så skal ingen personer ha vært i livsfare under denne hendelsen, sier Braathen.