Fire fløyet til Ullevål etter gasslekkasje

Moren stod opp midt på natten for å hjelpe barna som kastet opp. Plutselig besvimte hun.

Politibil

Politiet undersøker hva som skjedde da fire personer ble sendt til sykehus etter en gasslekkasje i Røn i Valdres.

Foto: Jorun Vang / NRK

Ei kvinne i 30-åra og tre barn ble fløyet til Ullevål etter gasslekkasjen på hytta i Valdres.

– Det var litt før klokken 05 i dag tidlig at nødetatene fikk melding fra noen personer som oppholdt seg på ei hytte oppe i Røn i Valdres. Meldingen gikk ut på at det var en gasslekkasje i hytta. Da nødetatene kom til stedet, viste det seg at det var sju personer i hytta, sier Operasjonsleder i Innlandet politidistrikt Dyre Antonsen.

Hytta ligger i et fjellområde i ei hyttegrend ved Rennsenvatnet.

Våknet og følte seg dårlig

Det var en familie på fire som var på hytta for å feire en bursdag. NRK har snakket med en av dem som var tilstede på hytta. Han forteller at det var mor og far, to døtre på to og 12 år, hvor den eldste dattera hadde med seg ei venninne. Mandag kom også besteforeldrene på besøk.

Etter bursdagsfesten gikk alle og la seg. Familien hadde vinduene igjen, for det var så mye mygg ute. De to eldste jentene sov på hemsen, og våknet ved 03-tida i natt av at de var kvalme og de måtte kaste opp. Da moren stod opp besvimte hun, og da forstod familien at det var en mulig gasslekkasje.

Alle kom seg ut av hytta, og fikk varslet politiet.

To personer er skrevet ut av Ullevål, mens to fortsatt ligger til observasjon.

Gasskjøleskap kan være årsaken

– Hva slags lekkasje det er snakk om er noe usikkert, men det er da tydelig at de som har oppholdt seg på hytta i natt har fått i seg noe gass av ukjent type, sier Antonsen.

Falken har vært på stedet og fraktet et gasskjøleskap ned fra stedet som skal undersøkes nærmere.

– I verste fall så kan slik gasslekkasje få katastrofale følger. Vi har eksempler på at folk har dødd av å ha fått i seg gass mens de sover. Heldigvis skjedde ikke det denne gangen, sier Antonsen.

Laster kart, vennligst vent...