Nå avgjøres hockeydramaet!

I kveld blir det avgjort hvem som kommer til NM-finalen i ishockey og skal kjempe om "bøtta. Blir det Mjøs-finale, er det første gang Lillehammer og Storhamar møtes i finale siden 1994. Her kan du kampene direkte.

Ishockey illustrasjon

Etter 14 semifinaler, blir klart hvem som skal kjempe om bøtte.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Lillehammer og Storhamar Dragons spiller borte mot favcorittene Stavanger og Vålerenga. Begge kampene begynner klokka 19.

Norsk tipping har Stavanger som favoritt mot Lillehammer med 1,50 mot 3,75, mens oddsen for den andre kampen er 1,65-3,20. Hjemmelagene er altså favoritter, men ikke stor-favoritter. Mjøs-lagene har alt å vinne. Klarer de å ha det morsomt og spille med lave skuldre, kan alt skje.

Lillehammer-Stavanger

Lillehammer møter Stvanger i oljehovedstaden. Blir langturen belønnet med finale.

Foto: Stein Schinstad / NRK

Kampene mellom Dragons og Vålerenga har vist at alt kan skje, og at alt er mulig. Etter å ha ligget undet 3-0 i kamper, kom Vålerenga til Hamar OL-amfi og skulle cruise inn finale-billetten. Men de tapte to matchballer til og 3-0 ble til 3-3.

Lillehammer kunne avgjort det selv i den forrige kampen mot Stavanger i Kristins hall, men det glapp. Uansett spekulasjoner og ekspertips, vinner de lagene som vil mest og ikke tenker resultat. Akkurat det siste er ikke så enkelt. En liten fordel for Mjøs-lagene er at det er favorittene som har presset på seg.

Vålerenga mot Storhamar i 1. semifinale 2014

Harde tak når erkerivalene Dragons-Vålerenga møtes.

Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Det blir fulle hus i Stavanger og på Jordal. Fredag blir det fullt hus i Kristins hall hvis det blir Mjøs-finale.