Fikk leiligheten full av vann - igjen

I natt ble leiligheten til Jens Christian Hveem ødelagt av vann. Dette er andre året på rad han blir rammet av flom. Skadene i Oppland kan dreie seg om millionbeløp.

Jens Christian Hveem viser hvor høyt vannet sto på veggen

SKADER: Jens Christian Hveem viser hvor mye vann det var i leiligheten på Røyslimoen i Lillehammer i natt.

Foto: Knut Røsrud / NRK

– Klokka tre i natt hørte jeg at elva utenfor var mye mer bråkete enn vanlig. Tre kvarter senere var det fem cm vann i leiligheten, sier Jens Christian Hveem.

Beboerne i leilighetskomplekset på Røyslimoen i Lillehammer ble raskt varslet om situasjonen og de unngikk derfor personskader. De materielle skadene er derimot store.

Flom

ØDELEGGELSER: Det er store skader i Leiligheten og de rammede frykter at det kommer til å ta lang tid å reparere.

Foto: NRK

De åtte leilighetene var helt nye i 2011 og Hveem har ikke svar på hvorfor dette nå skjer for andre gang. Han håper nå kommunen vil ta grep.

Varaordfører vil ha gjennomgang

Store nedbørsmengder gjorde at bekker og elver gikk over sine bredder og skapte store problemer i Lillehammer natt til tirsdag og i morgentimene. Politiet i Gudbrandsdalen fikk inn flere meldinger om vannskader på hus og flere husstander skal ha fått vann i kjelleren.

Gjensidige har så langt i dag registrert 75 skader. 49 som følge av flom, og 26 som følge av andre vannskader. De fleste skadene er registrert i Oppland. Lillehammer og Øyer er hardest ramma. Det er trolig meldt skader for flere millioner kroner allerede bare til Gjensidige.

Varaordfører i Lillehammer, Per Prestrud, forteller at det nå er behov for en skikkelig evaluering for å se om det er ting som bør gjøres.

Flom3

FLOM: Elva som renner rett utenfor leiligheten til Jens Christian Hveem steg kraftig i natt.

Foto: NRK

Han ba tidligere i dag ferierende lillehamringer om å ringe hjem for å sjekke om det har kommet vann i kjelleren.

Hveem og resten av beboerne i leilighetene har nå noen måneders arbeid foran seg. Han forteller at situasjonen i natt var dramatisk.

– Hadde vi åpna verandadøra i natt hadde det fosset inn med vann, forteller han og viser at vannet rakk opp til midten av døra.