Hopp til innhold

Etterlyser to biler i bortføringssaken

KONGSVINGER (NRK): Politiet i Hedmark ettersøker eier og bilfører av to biler etter at to jenter i Kongsvinger ble bortført i går. Jentene skal ha blitt observert i Norge etter at de forsvant.

Iren Johnsen Dahl

Politiadvokat Iren Johnsen Dahl går i dag ut med registreringsnummeret til to biler som skal ha vært brukt i kidnappingen.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Politiet har i dag sendt ut en etterlysning av to biler som skal ha blitt brukt i kidnapping av to jenter på seks og åtte år ved Austmarka. Jentene ble bortført av to maskerte personer og dro av gårde mens barnas far oppholdt fosterfaren i en bil.

– Vi ønsker kontakt med eier og bilfører av en mørk Volvo XC90 med registreringsnummer BR 50003, og en sølv-beigefarget Toyota Corolla Verso med registrering KH 41262. Disse er observert i området der bortføringen fant sted, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl.

Opplysningene om bilene har politiet mottatt gjennom tips og opplysninger i avhør.

Siktet for frihetsberøvelse

Barnas far er siktet for frihetsberøvelse, og politiet bekrefter i dag at han var på stedet i forbindelse med bortføringen av de to jentene.

– Vi har sikre observasjoner av mannen på åstedet. Aksjonen i går så ut til å være godt planlagt, sier Dahl.

Aksjon mot barnefaren

I går aksjonerte politiet ved flere boliger for å finne spor etter de to jentene.

Foto: Daniel Laabak / Tipser.no

– Barna ble tatt med makt og fysisk plassert i en bil. Utover det er det ikke opplysninger om at noen har kommet til skade. Alt tyder på at de har blitt bortført mot sin vilje, sier Dahl.

Jentene sett i Norge

Det er uvisst hvor jentene befinner seg, men politiet har fått tips som de nå prøver å nøste opp i.

– Vi har fått tips fra flere vitner som mener de har sett jentene etter de forsvant. Dette kommer vi til å følge opp videre utover dagen i dag, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl i dag.

Faren oppholdt barnas fosterfar slik at han ikke fikk varslet politiet om at barna var bortført før etter en halv time. Fosterfar ble ikke fysisk skadet i hendelsen.

– Han oppholdt fosterfaren i 20-25 minutter, slik at han ikke fikk varslet verken sin kone eller politiet med en gang, sier Bjørn Berntsen ved Kongsvinger politikammer til NRK i dag. Han understreker at det ikke ble brukt direkte trusler.

I går kveld oppsøkte politiet flere boligadresser i Oslo-området hvor faren har opphold eller tilknytning. I dag vil det gjøres flere undersøkelser for å komme i kontakt med barnas far.

Internasjonal etterlysning

Politiet i Hedmark har med bistand fra Kripos etterlyst jentene og faren nasjonalt og internasjonalt. Politiets etterforskning fortsetter i dag med avhør av personer som har meldt seg til politiet med opplysninger. Barnas mor skal også avhøres i dag.

– I går avhørte vi et titalls personer og vi vil avhøre et tilsvarende antall i dag, sier Dahl.

Austmarka ligger bare få mil fra svenskegrensa så Tollvesenet ble varslet av politiet. I dag jobbes det videre med å få oversikt ved grenseovergangene til Sverige.

Flere saker fra Innlandet

Ulykke ved riksvei 4

Én bekreftet omkommet etter trafikkulykke på riksvei 4

Folk løper for å komme seg unna regnet i Vågå.

Varsler mye regn og flomfare: Vannføringen vil øke raskt