Etterforsker mulig voldtekt i Elverum

Ei kvinne i 20-årene skal ha blitt voldtatt i Elverum natt til søndag. Politiet ønsker å komme i kontakt med en mann i forbindelse med hendelsen.

Etterforsker voldtekt

Voldtekten skal ha funnet sted mellom Jernbanebrua og Basthjørnet, vest for Elverum sentrum.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

Det var Østlendingen som først skrev om voldtekten som skal ha funnet sted mellom klokka 03 og 05 natt til søndag mellom Basthjørnet og Jernbanebrua, vest for Elverum sentrum.

– Vi etterforsker dette som en voldtektssak, og det er selvfølgelig høyt prioritert hos oss, sier fungerende krimsjef i Elverum, Ulf Erik Strand til NRK.

Etterlyser mann

Politiet fikk melding om hendelsen søndag ettermiddag. Kvinne som anmeldte forholdet er i 20-årene, og er ikke fra distriktet.

– Hun ble avhørt av politiet i går, og ble også undersøkt. Ved hjelp av henne har vi funnet fram til det vi mener er rett åsted. Det ble dekket til, og vi hadde vakthold der til vi kunne foreta undersøkelser med kriminaltekniker i dag tidlig. Vi har også hatt bistand fra kriminalsøkshund fra Kripos.

Politiet ønsker nå å komme i kontakt med en mann etter hendelsen for å sjekke ham ut eller inn av saken. Etterlysningen kommer etter opplysninger fra kvinnen.

– Det er en mann i 20–30 årene. Han er norsk, og har muligens skjegg og bart. Han var i det området voldtekten skal ha funnet sted under det aktuelle tidspunktet, sier Strand.

(Saken fortsetter under bildet.)

Etterforsker voldtekt

Politiet mener at voldtekten skjedde her etter å ha avhørt kvinnen.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

Kontakt før voldtekten

De ønsker også kontakt med vitner som kan ha hørt eller sett noe natt til søndag. Voldtekten skjedde i et boligfelt med flere hus og en trafikkert hovedvei rett i nærheten.

Politiet sier det ikke dreier seg om en overfallsvoldtekt, og det skal ha vært kontakt mellom kvinnen og gjerningsmannen før voldtekten.

– Det har vært en viss dialog mellom fornærmede og den mistenkte mannen i forkant her. Vi har ingen navngitt gjerningsperson, men vi jobber med de opplysningene vi har og håper vi kommer fram til en person vi kan avhøre.

Politiet har undersøkt åstedet, men det er foreløpig for tidlig å si noe ting de har funnet kan hjelpe dem i etterforskningen.

Politiet ser alvorlig på hendelsen og sier de tar anmeldelsen fra kvinnen alvorlig.

– Vårt utgangspunkt er at når noen anmelder en alvorlig forbrytelse så tar vi det på alvor og etterforsker det bredt. Vi etterforsker dette som en voldtektssak.

Anmeldt 12 timer etter voldtekt

Nå skal beslagene som eventuelt er gjort ved åstedet undersøkes, og politiet skal se nærmere på kvinnens forklaring for å se om det må gjennomføres flere avhør.

De jobber også med opplysninger for å prøve å identifisere mannen som kvinnen har forklart seg om. Voldtekten ble anmeldt cirka 12 timer etter at den skal ha skjedd, men dette er ikke uvanlig i voldtektssaker, ifølge politiet.

– Det har vi forståelse for. Når man opplever en spesiell hendelse som dette her, så må man få summe seg litt og det kan ta litt tid. Etterforskningsmessig er det ikke ideelt, men samtidig har vi forståelse for at politiet blir varslet i sånne saker, sier Strand.