I fjor økte salget av skivet bacon med 10 prosent fra året før. Hittil i år har det økt med 10 prosent sammenlignet med i fjor, og den siste måneden har det økt hele 15 prosent, opplyser Nortura.
Spiser tonnevis
De selger tonnevis med bacon hver dag. En kjøttsak som for mange har vært en harry greie, som tjukkaser og engelskmenn er spesielt glad i.
Men nå er harry blitt kult, og ifølge de som sverger til lavkarbo renner kiloene av om du spiser bacon så fettet glinser i ansiktet.
– Eggsalget eksploderer
Nortura produserer også en av de andre lavkarbohitene – egg. Salget av det høna legger har vært stabilt i mange år, men siden januar har eggsalget økt med sju prosent.
– Sju prosent er en veldig stor økning i det ellers stabile eggsalget, og skyldes det vi kan kalle en typisk lavkarboeffekt, sier informasjonssjef Tor Olav Brandtz.
Han representerer selskapet som kan glede seg stort over at den tidligere tømmerhogger- og dagen derpå-retten egg og bacon, nå er karakterisert som slankemat av dem som avsverger karbohydrater.