Årsaken er en nedgang i Tines melkeproduksjon på 20 millioner liter sammenlignet med i fjor.
Dette forteller informasjonssjef Øystein Syrstad i Tine Midt-Norge til Trønder-Avisa.
– Nedgangen i melkevolum fører til at det blir for lite fløte, og dermed melkefett til produksjon, sier Syrstad.
Viktig i lavkarbodiett
Lite tilgang på melkefett rammer produksjonen av meierismør, Bremykt, rømme og crème fraiche. Dette er populære produkter for de som sverger til lavkarbodiett, hvor fett er en viktig del av kostholdet.
- Les også: – Lavkarbo har gått for langt
– Tine har i høst opplevd en betydelig salgsøkning på melkefettproduktene som er rammet av nedgangen i melkevolum, sier informasjonssjefen.
Artikkelen fortsetter under bildet:
Mangel på fløte fører til tomme hyller i meieriavdelingen i butikken.
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIXTar seg opp til jul
Syrstad frykter imidlertid ikke langvarig nedgang i melkeproduksjonen. Kyrne produserer ikke jevnt gjennom året og lavest er produksjonen på høsten.
Fetthungrige kunder kan derfor trøste seg med at kyrne melker bedre nå mot jul.
Dårlig kvalitet på fôret
Melkekuas viktigste næringskilde er grovfôr. I følge Trønder-Avisa holder fôret i år dårlig kvalitet på grunn av regnet, noe som altså gir svikt i melkevolum.