Hopp til innhold

Drapssikta holdes i varetekt for ikke å støte folks rettsfølelse

Mannen som er sikta for drap i Eidskog ble i går varetektsfengslet i åtte uker nye uker. – Vi mener at det er viktig at han blir sittende fordi det vil støte folk om han skulle gå rundt som en fri mann.

Mistenkelig dødsfall

DREPT: En mann i 40-årene ble funnet drept utenfor sin bolig i Eidskog i slutten av juli.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Det var i slutten av juli at en mann ble funnet død utenfor sin bolig på Tobøl i Eidskog. En bekjent av ham, en 36 år gammel mann, ble pågrepet i nærheten like etterpå.

– Støte rettsfølelsen

Han ble sikta for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han nekter straffskyld da det gjelder drapet, men erkjenner å ha påført ham skadene. Politiet anser saken som oppklart.

Bjørn Erik Pettersen

OPPKLART: Politiadvokat Bjørn Erik Pettersen sier politiet anser saken som oppklart.

Foto: Ann Kristin Mo

Den drapssikta har sittet i varetekt siden drapet. Mandag ba påtalemyndigheten om at mannen holdes i varetekt i åtte nye uker med grunnlag i at han støte allmennhetens rettsfølelse hvis han settes frifot.

– Vi mener at det er viktig at han blir sittende i varetekt fordi vi mener det vil støte allmennhetens rettsfølelse dersom han nå kan gå rundt i Eidskog. Han er sikta for å ha tatt livet av en person, og hvis han skulle kunne gå rundt i Eidskog som en fri mann så vil det støte allmennhetens rettsfølelse. Derfor har vi bedt om at han holdes i varetekt, sier politiadvokat i Kongsvinger, Bjørn Pettersen.

Glåmdal tingrett ga påtalemyndigheten medhold, og dermed holdes mannen varetektsfengslet i åtte uker til.

– Vi er fornøyd med det. Det gir oss arbeidsro, slik at vi i den avsluttende fasen av saken kan ferdigstille den.

Har sikret mange bevis

I den siste fasen i etterforskningen har politiet fokus på de tekniske delene av saken. Både kriminalteknikere fra Hedmark og Kripos har sikret mange bevis som nå skal analyseres hos Kripos og Folkehelseinstituttet.

Politiet i Hedmark får nå hjelp av Kripos i etterforskningen.

PÅGREPET: En bekjent av den drepte er sikta for drapet.

Foto: Odd Ragnar Lund

– Det er nødvendigvis noe saksbehandlingstid så vi venter på svar fortløpende.

Pettersen regner med at det vil ta tid før en tiltale er klar.

– Vi skal ferdigstille saken, så skal den oversendes til statsadvokaten og dernest også muligens riksadvokaten. Så dette vil kunne ta noe tid.

Flere saker fra Innlandet