Hopp til innhold

Dømt til 13 års fengsel for drap

En 37-åring fra Eidskog er i Glåmdal tingrett dømt til 13 års fengsel for å ha slått i hjel en bekjent på Tobøl i Eidskog i fjor sommer.

Glåmdal tingrett

DØMT FOR DRAP: Juryen i Glåmdal tingrett har lagt vekt på at det er sannsynlig at mannen i 40-årene i all hovedsak lå nede da volden ble utført og at han ikke gjorde motstand av betydning. De dømte derfor 37-åringen til 13 års fengsel.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Det var 25. juli i fjor at en mann i 40-årene ble funnet død utenfor boligen sin på Tobøl i Eidskog. 37-åringen, som nå er dømt i saken, ble pågrepet og varetektsfengslet like etterpå. Mannen har sittet i varetekt siden da.

Dom i tråd med påstanden

Dommen på 13 års fengsel for forsettlig drap er i tråd med statsadvokatens påstand. Normalstraffen for forsettlig drap er 12 år, men statsadvokat Jo Christian Jordet sa i sin prosedyre at det var skjerpende omstendigheter på grunn av omfanget av volden. Noe også retten har lagt til grunn i dommen.

Retten har lagt vekt på at det er sannsynlig at mannen i 40-årene i all hovedsak lå nede da volden ble utført, og at han ikke gjorde motstand av betydning.

37-åringen må i tillegg betale 55.410 kroner i erstatning og 200.000 kroner i oppreisning til avdødes mor. Dette er i tråd med kravet til bistandsadvokaten.

Innrømmet vold

Obduksjonsrapporten viste at den drepte ble utsatt for svært brutal vold med slag og spark mot hodet og brystet. Det er også brukt et slagvåpen som påførte alvorlige skader. Mannen i 40-årene døde av skadene etter kort tid.

37-åringen har både i retten og i politiavhør innrømmet å ha slått mannen i 40-årene, men sa det ikke var meningen å drepe og nektet derfor straffskyld for forsettlig drap.

Retten fant ingen formildende omstendigheter i dette fordi han ikke kom med en uforbeholden tilståelse i saken. Han erkjente ikke straffskyld for drap.

Han får fradrag i straffen på 406 dager fordi han har sittet i varetekt siden han ble pågrepet rett etter drapet.

37-åringen tok betenkningstid da dommen ble forkynt for ham i dag.

– Vi vil ta stilling til om dommen skal ankes senere, sier mannens forsvarer Ingunn Camilla Tangen.

Flere saker fra Innlandet