Drosjesjåfør dømt for sex med passasjer

En drosjesjåfør er dømt til fengsel i fem måneder for å ha utnyttet ei psykisk utviklingshemmet jente.

Drosjesjåføren kjørte jenta til og fra skolen og til noen aktiviteter på kveldstid.

Våren 2008 begynte de to å kommunisere via SMS og MMS. Innholdet i meldingene var av seksuell karakter. Senere møttes de på kvelden og hadde seksuell omgang i drosjen.

Drosjesjåføren, som er i begynnelsen av 50-åra, har innrømmet at det skjedde, men han hevdet i retten at han ikke forsto at jenta var lettere psykisk utviklingshemmet.

Tror ikke på ham

Det trodde ikke retten på.

Jenta er bare lettere psykisk utviklingshemmet, men i følge sakkyndige fremstår hun som svært umoden. At drosjesjåføren ikke skulle forstå det, mener retten ikke er troverdig.

Jenta hadde også drosjeskyss til og fra skolen og til aktiviteter nettopp på grunn av sin utviklingshemming.

Så nå er drosjesjåføren dømt til fengsel i fem måneder. Han må også betale jenta 60.000 kroner i oppreisning. Han er også idømt saksomkostningene på 5000 kroner.

Alvorlig utnyttelse

Hedmarken tingrett mener handlingen det er snakk om, er svært alvorlig.

Det hjelper ikke at de seksuelle handlingene ikke var av alvorligste karakter, eller at det bare skjedde en gang. Det hjelper heller ikke at det skjedde frivillig.

Retten peker på at jenta var svært ung og at hun ganske sikkert stolte på drosjesjåføren sin. Retten mener også at han ikke hadde kunnet nærme seg henne seksuelt dersom han ikke jevnlig kjørte henne til skolen.

Han har med andre ord utnyttet stillingen sin til å få sex med henne.

Innrømmet alt

I formildende retning legger retten vekt på at drosjesjåføren har innrømmet forholdene og at det gikk lang tid frahendelsen skjedde til saken kom for retten.

Les også: Drosjesjåfør tiltalt for overgrep mot passasjer