Den store hasjsaken er utsatt til torsdag

Steffen Brandstad som forsvarer en av de antatte hovedmennene i en av norgeshistoriens største hasjsaker, har fått utsatt rettsaken som skulle startet neste tirsdag i to dager.

Hasjbeslag, smuglet inn og distribuert i Norge

700 kilo hasj skal være omsatt i løpet av et års tid.

Foto: Kripos

16 menn er tiltalt for å ha smuglet og distribuert hasj i Norge, og politiet mener mennene er del av et internasjonalt nettverk.

En 34-åring fra Elverum er pekt ut som den antatte hovedmannen i hasjsaken som skal opp for retten neste uke. Steffen Branstad er mannens forsvarer.

Hasjen har blitt smuglet til Norge i vogntog, og det skal ha vært en form for distribueringssentral i Hedmark.

SE TV-SAK:

16 menn er tiltalt for å ha smuglet og distribuert hasj i Norge, og politiet mener mennene er del av et internasjonalt nettverk. Seks av de tiltalte er fra Hedmark.

Reporter Anette Strand Sletmoen/fotograf Odd Ragnar Lund

Seks av de tiltalte er fra Hedmark. To av mennene er fra Oslo, en er fra Nord-Trøndelag, to er fra Sørlandet og to er fra Bergensområdet. En svenske og to dansker er også tiltalt.

Vil ha utsettelse

Det er store mengder hasj det er snakk om. Påtalemyndigheten mener at 700 kilo hasj er omsatt i nettverket, i tillegg til flere hundre kilo som er beslaglagt. Det er snakk om store verdier i saken.

– Vi mener at saken har en internasjonal forankring i Spania, Nederland og Danmark. Vi har varslet at vi vil kreve 28 millioner kroner inndratt fra en av de tiltalte. Ut i fra omfanget og antall tiltalte er dette en av de største narkotikasakene vi har ført for retten, sier Geir Evanger til NRK.

Steffen Brandstad forsvarer en av de antatte hovedmennene, en elverumsing. Brandstad vil ha hele saken utsatt:

– Vi fikk tiltalen i går og det er altfor kort tid i en så omfattende sak, sier Brandstad.

Hasjbeslag

Hasjen ble smuglet inn i ballonger, og blandet med lovlig last.

Foto: Kripos

Saken skulle opprinnelig starte neste mandag i Oslo tingrett, så ble den utsatt til tirsdag.

Brandstad ba om at saken usettes ytterligere en uke, men har fått mehold i at den utsettes i to dager, til torsdag.

Avviser at han er hovedmann

Brandstad som forsvarer elverumsingen som er en av de antatte hovedmennene i saken, sier at hans klient avviser at han er en noen hovedmann.

– Han avviser at han har vært med og organisere frakt av hasj fra utlandet til Norge. Men han erkjenner at han har en sentral rolle i saken som gjelder Hedmark, sier Brandstad.

Påtalemyndigheten har tatt forbehold om at de vil kreve inndragning av 28 millioner kroner fra denne mannen.