Hopp til innhold

Bydame som har forelsket seg i landsbygda

Hanne Alstrup Velure elsker landsbygda. Men hun mener folk på bygda er litt for ydmyke og forsiktige.

Hanne Alstrup Velure
Illustrasjon: Øie

Hanne Alstrup Velure sitter i kommunestyret og formannskapet for Høyre i Lesja kommune. Hun har vært politisk aktiv siden 2007, og kommunepolitikken har gitt mersmak.

Jeg hadde sett, over noen år, at det var behov for å gjøre noe med handlingsrommet til oss som bor lokalt. Da fant jeg ut at jeg ville ta i et tak, jeg også, for samfunnet. Slik som mange andre gjør.

Hanne Alstrup Velure, lokalpolitiker for Høyre i Lesja

Hanne er svært engasjert og bruka mye tid på sakene hun jobber med. Hun er opptatt av lokaldemokratiet og sjølråderetten til småkommunene i utkant-Norge. Og det var nettopp det som tente den politiske gløden til Hanne.

– Flere burde engasjere seg

Hanne er egentlig utdanna lærer, men hun har tilbrakt lite tid bak kateteret. Hun har nemlig jobba med det meste anna, fra kafé til sykehus.

I dag deler hun tiden sin mellom hytteutleie, næringshagen, prosjektlederjobb og tilværelsen som tobarnsmor. Men til tross for en travel hverdag så angrer hun seg ikke for at hun lot seg engasjere politisk.

Jeg synes det er veldig spennende og artig å drive med politikk. Det kan virke langtekkende noen ganger, men det er utrolig lærerikt. Jeg skulle ønske mange fler engasjerte seg i politikken.

Hanne Alstrup Velure, lokalpolitiker for Høyre i Lesja

Forelsket i landsbygda

Hanne er egentlig bydame fra Danmark, men for 25 år siden kom hun til Norge. Og hun har forelsket seg i den norske landsbygda.

– Jeg skjønner hvordan de som bor i byene tenker i forhold til distriktene. Nå som jeg har sett hvordan det er å bo her så prøver jeg å få folk til å forstå litt om de utfordringene folk på landsbygda har, sier Hanne.

– Vi er for ydmyke

Hun mener at det handler mye om kommunikasjon.

– Vi er ikke så mange her som roper høyt. Vi er litt for ydmyke og forsiktige. Og det slår tilbake på oss selv. Vi må være litt mer høylydte, mener Velure.

Intervjuet ble gjort før 22.07.2011.

Flere saker fra Innlandet

Knivstikking Lillehammer, 12. juni 2024

Leiter etter gjerningsperson etter valdshending med kniv

Jo Christian Jordet

Vil ha forvaringsdømt tilbake i fengsel