Ja til 60 millioner kroner til Briskeby

Kommunestyret i Hamar vedtok nå i formiddag enstemmig å bevilge 60 millioner kroner i lån og garantier til sportsselskapene med ansvar for Briskeby og Børstad.

Kommunestyret i Hamar

Politikerne i Hamar vedtok i dag å bevilge 60 millioner kroner for å redde sportsselskapene rundt Børstad og Briskeby.

Foto: Tom Haakenstad / NRK

Dette gjøres for å unngå at selskapene går konkurs. Alle som tok ordet i debatten mente kommunen vil tape mer ved å la selskapene gå konkurs enn ved å bevilge 60 millioner kroner.

SI DIN MENING NEDERST I SAKEN!

– Har ikke noe valg

NRK Hedmark og Oppland fortalte tidligere i dag at de to største partiene før kommunestyre hadde bestemt seg for å punge ut. Arbeiderpartileder Morten Aspeli mente at kommunen ikke har noe valg.

– Når de første garantiene har blitt gitt, så er det vanskelig å ikke følge opp med mer penger.

Han får støtte av ordfører Einar Busterud som angrer på at de ikke stoppet hele utbygginga da Hamar Sportsselskap i 2007 første gang kom og ba om garantier.

– Hadde en visst det en vet nå så hadde vi stoppet utbyggingen, sier ordfører Einar Busterud.

Problemer med baneleia

Nye Briskeby gressbane ble bygd for et eliteserielag som skulle skaffe inntekter fra evenementer, arrangementer og VIP-er.

I dag står 1300 kvadratmeter VIP-anlegg tomt. HamKam spiller i 2. divisjon og klarer ikke å betale den allerede sterkt reduserte baneleia på 800 000 kroner.

Eiendomsselskapet som skulle skaffe leietakere, har ikke klart å skaffe store inntekter og gikk 18 millioner kroner i underskudd i fjor.

Hva mener du?

  • Hva synes du om at Hamar kommune bevilger 60 millioner kroner i lån og garantier til sportsselskapene med ansvar for Briskeby og Børstad?