Bonde skjøt ulv med hagle - nå er saken henlagt

I starten av juli skjøt en bonde i Sør-Odal en ulv med hagle inne i innhegningen til sauene sine. Politiet har henlagt saken etter bevisets stilling, men bonden er ikke fornøyd.

Skutt ulv

SKUTT ULV; Ulven ble skutt tidlig på morgenen den 2. juli på et gårdsbruk i Sør-Odal av en sauebonde, men nå er saken henlagt.

Foto: Politiet

– I denne saken var det ikke vanskelig å konkludere med at det er rett å henlegge saken på grunn av bevisets stilling, sier politiadvokat i Innlandet politidistrikt, Henning Klauseie.

– Vilkårene for å ta ut tiltale mot bonden som skjøt var ikke tilstede, sier han.

Politiadvokat Henning Klauseie

HENLEGGER ULVESKYTING: Politiadvokat Henning Klauseie sier saken er henlagt på grunn av bevisets stilling.

Foto: Halvor Mykleby

Skutt med hagle

Det var tidlig på morgenen den 2. juli i år at sauebonden ringte politiet. Da hadde han skutt en ulv inne i en innhegning der sauene hans gikk på beite. Ulven døde på stedet.

Det ble umiddelbart satt i gang etterforskning av politiet. Blant annet var det viktig å finne ut om felling av ulven hadde skjedd i nødverge eller ikke.

Obduksjonen av ulven som ble skutt viser at dette var ei tispe i dårlig hold, ifølge politiadvokat Klauseie. Dyret veide rundt 30 kilo.

Ifølge politiadvokaten viser obduksjonen også at ulven ble skutt med to skudd med hagle. – Dette er informasjon som også stemmer med det bonden skal ha forklart, sier Klauseie.

Ulven som ble skutt hadde også noe kjøtt i magen, men det har ikke vært mulig å slå fast om dette var fra sau eller andre dyr.

Bonden er ikke fornøyd med begrunnelsen

NRK har snakket med bonden som skjøt ulven. Han vil ikke la seg intervjue, men sier at han ikke føler seg renvasket, siden politiet bruker betegnelsen; saken er henlagt på grunn av bevisets stilling.

– Jeg kommer til å kontakte advokat og vil klage på den begrunnelsen politiet bruker, for jeg føler den er feil, sier sauebonden fra Sør-Odal. Fristen for å klage er tre uker.