Hopp til innhold

Anmelder hærverk mot RV3-elgene

Ett av trærne med påmonterte elggevir langs riksveg 3 har blitt felt. Vegvesenet anmelder forholdet og sier at det i alle fall ikke er skogsarbeidere som står bak.

Nedhugget tre med gevir

Ifølge Vegvesenet var trefellingen så dårlig at det bare er flaks at ingen ble skadet.

Foto: Statens Vegvesen

– At dette har gått bra er bare flaks. Skjæreskåret er så dårlig at treet lett kunne falt ut på riksvegen og forårsaket både ulykker, personskader og dødsfall, så dette ser vi svært alvorlig på og er i ferd med å politianmelde episoden, sier Anne Helga Gaustad i Statens vegvesen.

Det er trolig natt til lørdag at noen har vært ute på ferde med motorsaga. Treet med seks elggevir i er en del av prosjektet «Trafikantens opplevelse», et prosjekt som skal gjøre sjåfører langs riksveg 3 mer oppmerksomme på trafikken.

Har regelmessig oppsyn

Elggevir på tillhenger

I sommer ble flere elg-gevir hengt opp i trærne langs riksvegen gjennom Østerdalen.

Foto: NRK

Trærne med de fargerike gevirene er spredt utover på åtte forskjellige steder langs riksveg 3 gjennom Østerdalen. Trærne er gjort disponible for Statens vegvesen i ti år, så hærverket rammer både Vegvesenet og grunneieren.

– For ikke å glemme at dette er laget ved hjelp av skattebetalernes penger, sier Gaustad.

Hva gjør dere nå for å hindre hærverk mot flere trær?

– Vi har jo oppsyn med både vegen og omgivelsene rundt omtrent daglig, men utover det er det lite vi kan gjøre. Det er opp til politiet å avgjøre hva som skjer videre, sier Gaustad.

Elgkunst langs riksvei 3

Elggevirene er hengt opp på åtte ulike plasser gjennom Østerdalen.

Foto: Anne Næsheim