– Norefjell kan få alpint i OL

Petter Rønningen mener Norefjell kan bli valgt foran Hafjell og Kvitfjell.

Rønningen om Kvitfjell og OL
Foto: NRK

– En kan ikke ta for gitt at Kvitfjell og Hafjell får arrangere de alpine øvelsene under OL i 2022 selv om Norge skulle få arrangementet.

Det sier Petter Rønningen, som har vært rådgiver for mange OL-søkere de siste årene. Han mener at avstanden fra Oslo kan bli vurdert til å være for stor.

Jeg kjenner til fra forrige gang man var med på dette, at man hadde alternativer nærmere Oslo, slik som Norefjell. Så min konklusjon er at en ikke skal slå seg til ro nå, og tro at en søknad fra Oslo er ensbetydende med at alpinkonkurransene går i dette området her.

Tidligere OL-direktør under Lillehammer-OL, Petter Rønningen

– Burde satse på 2026

Bare tre år etter at idrettsforbundet selv trakk Tromsøs OL-søknad gikk i går vinteridrettsforbundene inn for å søke om OL i Oslo i 2022.

– Dette har blitt slått ut før

De sju olympiske vinteridrettsforbundene går enstemmig inn for å søke vinter-OL i Oslo i 2022, men ønsker å ha alpinøvelsene i Hafjell og Kvitfjell.

– Dette konseptet har blitt slått ut før. En må være veldig aktiv, og legge ned veldig mye arbeid for å få til dette, mener Rønningen.

– For liten tid

Rønningen mener at det viktigste er å sende en søknad som er grundig og gjennomarbeidet nok. Med å satse på 2022 har man rundt to år på seg til å lage en søknad, tror Rønningen.

– Jeg mener at en nå får for kort tid. Jeg ville heller ha jobbet grundigere med en søknad mot OL i 2026, sier Rønningen.

Rønningen sier at han tror at IOC vil vurdere hele visjonen for et arrangement, og for den byen som søker. Dette krever lengre og grundigere planlegging, mener han.

– En burde skynde seg sakte, sier Rønningen.