– Jeg hylgråt da skolen min brant

Linnea Bolstad Nygaard (10) var på skolen da det begynte å brenne på mandag. Hun synes det var trist å se skolen sin i flammer.

Linnea Bolstad Nygaard sammen med pappa, Kristian og lillesøster, Emma foran Korsmo skole

TRIST: Linnea Bolstad Nygaard (t.v.) sammen med pappa, Kristian Nygaard, og lillesøster Emma Bolstad Nygaard. – Det er trist å se skolen min i dag, sier Linnea.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Brannskadene på Korsmo skole

KORSMO SKOLE: Taket på skolen stod i full fyr mandag formiddag. Tirsdag formiddag er skadene veldig synlige.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

– Jeg og venninnene mine begynte å gråte da vi så at skolen brant. Vi er jo veldig glade i skolen vår.

Linnea Bolstad Nygaard, som går i 5. klasse på Korsmo skole i Sør-Odal, forteller at det var dramatisk da brannalarmen gikk mens de var på skolen mandag formiddag.

– Først hørte vi brannalarmen, og da gikk vi ut på skøytebanen. Da så vi at det kom masse røyk, og vi gikk bort til idrettshallen litt lenger bort. Da så jeg at skolen stod i flammer, og jeg begynte å hylgråte. Jeg var redd.

– Jeg er trist inni meg

Linnea forteller at det er rart å se den brannskadde skolen dagen etter.

– Det er trist å se skolen nå. Jeg er egentlig veldig trist inni meg.

Mange av tingene til Linnea ble igjen på skolen da de måtte evakuere. Hun rakk ikke å få med seg sekken sin med matboks, drikkeflaske, pennal og skole-iPad.

Brannskader på Korsmo skole

STORE SKADER: Brannen begynte på taket, og skadene på skolen er store.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

– Brannvesenet har sagt at tingene ikke er brent, men at det nok er en del sot på dem. Og kanskje ødelagt på grunn av alt vannet.

Fikk sms mens han var i retten

Faren til Linnea, Kristian Nygaard, forteller at det var dramatisk også for ham da han fikk beskjed om at skolen brant. Han var på jobb i retten og fikk en sms hvor det stod «Skolen brenner. Elevene er trygt i idrettshallen».

– Jeg fikk jo litt småangst da jeg fikk den meldingen og ikke hadde muligheten til å gjøre noe. Men moren til Linnea fikk hentet henne, og alt var bra.

Det er opprettet en samtaletjeneste i Rådhuset der foreldre og elever og lærere har hatt muligheten til å ta kontakt. Nygaard forteller at han er fornøyd med jobben skolen og kommunen har gjort underveis og i etterkant av brannen.

Skole igjen i morgen

Anne-Mette Øvrum

SKOLE I MORGEN: Ordfører i Sør-Odal, Anne-Mette Øvrum, kan etter en hel dag i møter informere om at det blir skole for elevene ved Korsmo skole fra og med onsdag.

Foto: Sør-Odal kommune

Kommuneledelsen har vært i møter hele tirsdag for å finne ut av hvordan skolehverdagen til de 186 elevene ved skolen skal organiseres fremover. Og ordfører, Anne-Mette Øvrum, kunne tirsdag ettermiddag meddele at de har kommet frem til en midlertidig løsning.

– Det blir skole i morgen. Da skal alle elever møte i idrettshallen, også fordeles de til ulike steder derfra. Vi har ledig plass på både ungdomsskolen og videregående og flere steder. Dette er i hvert fall en løsning frem til vinterferien, og så skal vi fortsette å jobbe frem en mer langvarig løsning etter det.

Store skader

Lensmann i Sør-Odal, Ole B. Norvik

HAR SETT PÅ SKADENE: Lensmann i Sør-Odal, Ole B. Norvik, har sett på skadene på skolen, og kan bekrefte at de er store.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Lensmann i Sør-Odal, Ole B. Norvik, var på branntomta tirsdag formiddag, og forteller at det er store skader på skolen.

– Spesielt på sørsiden av bygget, der brannen startet, er det store skader. Så snart som mulig skal vi få inn et forsikringselskap som kan ta en vurdering av skadene.

Det er foreløpig for varmt til at brannteknikere kan begynne etterforsking. Dermed er brannårsaken fortsatt usikker, men den kan settes i sammenheng med vedlikeholdsarbeid på taket.