21 års fengsel for to drap

Søskenparet Berit og Knut Arne Thorstensen er dømt til 21 års fengsel for to drap i Søndre Land. Det er klart etter at Eidsivating lagmannsrett har behandlet deler av saken på nytt.

Låven i Søndre Land

Låven i Søndre Land.

Foto: Eva Marie Strand / NRK

I januar 2008 ble Ragnar B. Abrahamsen funnet skutt på låven, og knappe tre uker senere ble det funnet en ny død person på gården Vollheim. Denne personen lå i brønnen, og viste seg å være Jan Petter Aarstad, som hadde vært savnet siden 2006.

Tre av de fire tiltalte i Søndre Land-saken er funnet skyldige og dømt til strenge straffer av Eidsivating lagmannsrett.

Avsagte dommer

Det var spørsmålet om drapet på Ragnar B. Abrahamsen på låven på gården Vollheim i Søndre Land som nå har blitt behandlet på nytt i Eidsivating lagmannsrett.

Ole Kristian Bjørnsen har innrømt å ha skutt Abrahamsen på låven, og ble dømt til overlagt drap og får 19 år i fengsel.

52-åringen som er tiltalt etter drapene i Søndre Land

Drapsdømte Berit Thorstensen.

Søskenparet Thorstensen er allerede dømt for et annet drap på gården, og lagmannsretten har nå konkludert med at de to også har medvirket til drapet på låven.

Ingen av de to ble dømt til forvaring, men begge har blitt dømt til lovens strengeste fengselsstraff, og må belage seg på 21 år bak murene.

Knut Keiko Rønningen Kaasastul som også var tiltalt for låvedrapet i Søndre Land ble frikjent av lagmannsretten.

Kaasastul var tiltalt for medvirkning til ett av de to drapene på "Dødens gård". Flertallet av tre fagdommere og tre meddommerne kom frem til at Kaasastul må frifinnes. Flertallet mener det ikke er bevist at Kaasastul forsto at de medtiltalte planla å drepe Abrahamsen.

I fellesskap må de tre også betale 350.000 kroner i oppreisning
til Abrahamsens pårørende.