Hopp til innhold

16-åring erkjenner å ha drept jente (16) på Vinstra

Den 16 år gamle gutten som er sikta for drapet på Laura Iris Haugen på Vinstra 31. oktober i fjor, erkjenner straffskyld. Det bekrefter guttens forsvarer, Nora Hallèn til NRK.

Knivdrap på Vinstra

SIKTA: Den 16 år gamle jenta ble funnet knivdrept i et nabolag på Vinstra i oktober i fjor. En jevnaldrende gutt er sikta for drapet.

Foto: LARS ERIK SKREFSRUD / NRK

Det var TV 2 som først omtalte at 16-åringen nå erkjenner straffskyld. Forsvareren, Nora Hallén bekrefter dette overfor NRK, men hun ønsker ikke å kommentere saken utover det.

Det var 31. oktober i fjor at den 16 år gamle jenta ble funnet knivstukket og drept i et nabolag på Vinstra i Nord-Fron kommune. Den jevnaldrende gutten ble pågrepet på åstedet bare tolv minutter etter drapet.

De to hadde gått i samme klasse på ungdomsskolen, og hadde nettopp begynt på samme videregående skole da drapet skjedde.

I tillegg til drap er gutten også sikta for grov vold etter å ha knivstukket en mannlig nabo i 50-årene i beinet. Mannen skal ha kommet til for å forsøke å forhindre drapet.

Gutten har vært varetektsfengslet på en barnevernsinstitusjon siden drapet. Han brev- og besøksforbud, men er ikke lenger underlagt slike restriksjoner.

Avhør

Gutten har vært gjennom flere tilrettelagte avhør med eksperter på avhør av barn.

Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad i Innlandet politidistrikt sier til TV 2 at guttens forklaring langt på vei sammenfaller med det hendelsesforløpet politiet tidligere har lagt til grunn.

Rettssaken mot gutten skal gå i Nord-Gudbrandsdal tingrett i Lillehammer, og vil trolig starte 17. juni.

Gravlagt

Den 16 år gamle jenta ble gravlagt fra Sødorp kirke i Vinstra den 12. november i fjor.

Oppmøtet i kirka var så stort at en tilstøtende bygning ble brukt for å huse alle som ville delta i begravelsen.

Begravelse på Vinstra

FULLT: Oppmøtet i begravelsen til den 16 år gamle jenta fra Vinstra var så stort at en tilstøtende bygning ble brukt for å huse alle.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Flere saker fra Innlandet