Sommerens radiovinner

Gode lyttertall gjennom sommeren og mange hyggelige tilbakemeldinger gir NRK P1+-medarbeiderne god inspirasjon for å fortsette å lage et bredt radiotilbud for et voksent publikum.

Laget sommerradio: F v Reidar Kjæstad, Tom Erik Sørensen, Viggo Valle og Madeleine Cederstrøm.

Bød på sommerradio fra Mjøsa: F v Reidar Skjæstad, Tom Erik Sørensen, Viggo Valle og Madeleine Cederstrøm.

Foto: NRK

I en situasjon der radiolytting totalt sett går ned i Norge, opplever den digitale kanalen NRK P1+ stor framgang. Kanalen har gjort det veldig bra i sommer. I siste uke av juli var markedsandelen oppe i 6,7 prosent og uken etter på 6,1 prosent. Til sammenligning oppnådde P1+ en markedsandel på 3,6 prosent i siste uke av mai.

Anita Skorgan

Mange satte pris på å høre Anita Skorgan på NRK P1+.

Foto: Julia Naglestad / NRK

I antall lyttere betyr det at i snitt hørte 177 000 på NRK P1+ i juli måned.

Seilte med på Mjøsa

NRK P1+ var en del av NRKs store Sommerbåt-satsing på og ved Mjøsas bredder.

Flere av direktesendingene som NRK Hedmark og Opplands Reidar Kjæstad og Madeleine Cederstrøm ledet ble også sendt på NRK P1+.

NRKs quizgeneral og sentral programleder på NRK P1+, Viggo Valle, var også med på Mjøs-seilasen og var hver dag på lufta med direktesendt quiz hvor Skibladner la til.

Populær sommerradio var også "Jukebox" som serverer musikkønsker og meldinger fra lytterne i en lang bane.

Redaksjonssjef Jørgen Aune Hagen i Oslo-redaksjonen til NRK P1+ sier at den gode responsen fra publikum betyr veldig mye.

- Gode resultater smitter over på alle og gir oss lyst til å stå på videre nå når sommerpausen er over, sier Hagen.

Line Gevelt Andersen

Kanalsjef Line Gevelt Andersen i NRK P1+ er godt fornøyd med at så mange lyttet til radiokanalen i sommer.

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

Populære ferievikarer

Som i fjor inviterte NRK P1+ to veteraner som programledere for programposten "Ferievikarene". Dette traff også lytterne godt, og programlederne Tande-P og Anita Skorgan fikk mange gode tilbakemeldinger.

NRKs Publikumsservice fikk en rekke henvendelser fra lyttere som uttrykte sin glede over jobben Skorgan gjorde.

"Tusen takk for å ha funnet fram til Anita Skogan som programleder. Henne vil vi gjerne høre mer. Behagelig radiostemme, og hennes historier er verdt å lytte til.", sa en av innringerne.

Kanalsjef Line Gevelt Andersen i NRK P1+ er også svært så glad for at sommertilbudet har slått så godt an.

Enda mer direkteradio

- Kanalen har alltid hatt høy lyttetid, det påvirker markedsandelen, og i sommer ser vi at den er enda høyere. I tillegg er det nok enda noen flere som har oppdaget kanalen. Vi håper jo at dette er en trend som fortsetter, at enda flere finner fram til de gode tilbudene NRK P1+ og de andre digitale kanalene gir, sier Gevelt Andersen.

Hun lover at NRK P1 + vil holde fast ved kursen de har valgt og håper å kunne sende enda litt mer direkte i beste sendetid, altså på de tidspunktene der radioen er veldig viktig for folk.

Les også: