Hopp til innhold

Lurt å resette DAB-radioen

Tirsdag 28. januar ble NRK P13 lansert. Samtidig ble det gjort endringer i DAB-nettet slik at det vil være lurt å resette digitalradioen.

DAB-salg Obs! City Lade Trondheim

Stadig flere anskaffer seg en DAB-radio. I forbindelse med at det digitale radiotilbudet stadig utvides og justeres lønner det seg innimellom å resette radioen. Tirsdag 28. januar 2014 gjør NRK flere endringer og en resetting av radioen sikrer at du får ta del i hele det digitale radiotilbudet.

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

De fleste som lytter til radioen via en DAB-radio vil ikke merke noe til omleggingene som gjøres, men noen må gjøre et nytt kanalsøk eller tilbakestille radioen til fabrikkinnstillinger («factory reset») for å kunne motta alle NRKs kanaler.

DAB+ er den nye standarden som vil gjelde for alle kanalene fra og med 2017. I en overgangsperiode flyttes suksessivt over fra DAB til DAB+.

Les også: Flere og flere lytter radio digitalt

Nisjekanaler til DAB+

Fra januar 2014 vil følgende NRK-kanaler sendes kun på DAB +: NRK Super, NRK Folkemusikk, NRK mP3, NRK Sápmi, NRK P13, NRK Sport, NRK Jazz og NRK Vær.

For å få inn disse kanalene etter 28. januar 2014, må man ha en radio som støtter DAB+.

For å være sikker på å kunne ta del i hele NRKs digitale radiotilbud anbefales det for alle å søke inn kanalene på nytt.

Har du en DAB-radio fra før 2009 kan du ha problemer med å høre NRKs nisjekanaler sendt etter DAB+-standarden.

Ingen endringer for hovedkanalene

NRK hovedkanaler, NRK P1, NRK P2 og NRK P3, vil være å høre for alle også i overgangsperioden uansett om radioen støtter DAB+ eller ikke.

Les også: Elsker eldreradio

---

Slik søker du inn kanalene på nytt:

  • De fleste DAB-radioer har en knapp for automatisk kanalsøk. Velg «autotune», «autoscan» eller lignende i menyen.
  • På noen mottagere kan det også være nødvendig å nullstille radioen. Velg «gjenopprett fabrikkinnstillingene», «factory reset» eller lignende i menyen på din DAB-radio.
  • I bruksanvisningen finnes det mer informasjon om hvordan man går til verks. Kontakt innkjøpsstedet/forhandler dersom du trenger ytterligere hjelp.
  • Du kan også kontakte NRKs Publikumsservice på e-post info@nrk.no eller telefon 23 04 70 00.

---

Dette er NRKs digitale radiotilbud

  • Det bredeste radiotilbudet fra NRK får du digitalt. Stortinget har bestemt at framtidens radio i Norge er digital. Derfor foregår det nå en storstilt utbygging av det digitale DAB-nettet.
  • Å få tak i radiolyden digitalt kan du gjøre på flere plattformer.
  • Som nettradio, via en fjernsynsmottager, finn radioknappen på fjernkontrollen eller via en DAB-radio.
  • Etter planen skal FM-nettet slukkes i 2017. Deretter vil all radiolytting skje digitalt. Fjernsynet ble digitalt i 2009, nå følger radiomediet etter.
  • Alt om digitalradioen finner du på radio.no.
  • Via NRKs radiospiller - radio.nrk.no – kan du både høre radiokanalene direkte og høre de fleste av programmene akkurat når det passer deg.

Les også: Dette er NRKs digitale radiotilbud

Alle detaljer: Endringer i radiodistribusjonen f o m 280114.