Hopp til innhold
Info fra NRK

Iram Ansari skal lede NRK FleRe

Iram Ansari skal lede NRK FleRe. NRKs rekrutteringsstiltak for å skaffe flere journalister med flerkulturell kompetanse.

Iram Ansari

NRK FleRe er NRKs rekrutteringsstiltak for å skaffe flere journalister med flerkulturell kompetanse. Iram Ansari er ny leder.

Foto: NRK

Iram Ansari vil som leder for NRK FleRe bli en viktig bidragsyter inn i mangfolds- og inkluderingsarbeidet i NRK.

Til høsten vil NRK rekruttere et nytt kull FleRe-stipendiater. Ansari vil være ansvarlig for å utvikle det faglige opplegget for programmet og rekrutteringen av kullet.

Fornye og fortsette mangfoldsarbeidet

Iram Ansari ser fram til å ta til som NRK FleRe-leder. - Jeg gleder meg til å starte i denne jobben. Mangfold er ikke bare viktig for å sørge for god representasjon i en bedrift, men mangfold er lønnsomt. Derfor ser jeg frem til å både fornye og fortsette det viktige arbeidet som er lagt ned på dette feltet, sier Ansari.

Hun gleder seg til å finne fram til nye journalisttalenter og være en pådriver for mer mangfold og flerkulturell kompetanse i NRK. Samtidig peker hun på at NRKs FleRe-program ikke bør sees på som kvotering.

– Jeg mener det vi driver med ikke er kvotering. Vi følger mangfoldstrategien vår, vi skal være til for alle, og ha innhold som når minoritetene i Norge, slår Iram Ansari fast.

Hun har jobbet ni år i NRK, som innenriksreporter og nyhetsjournalist for Dagsrevyen. De siste tre årene har hun vært tilknyttet NRK Direkte der hun har jobbet med å lage videoer for nett og sosiale medier.

Iram Ansari har sittet i NRKs mangfoldsutvalg, og i et eget mangfoldsutvalg i Nyhetsdivisjonen. Også utenom NRK har hun erfaring med å jobbe for å fremme mangfold og har holdt flere foredrag om dette.

En av tre skal ha flerkulturell kompetanse

Høsten 2019 jobbet hun som FleRe-lærer for det 13. kullet. Høstens kull blir dermed det 14. kullet hvor NRK henter inn folk med flerkulturell kompetanse for journalistisk opplæring.

NRK har tidligere satt som mål at én av tre ny-rekrutterte i faste stillinger skal ha flerkulturell kompetanse.

NRK FleRe-prosjektet er et av tiltakene for å nå dette målet.