Internasjonal ros for Norges DAB-nett

Norkring ble hedret for utbyggingen av det norske digitale bakkenettet på den store mediemessen IBC i Amsterdam nylig.

Internasjonal ros for Norges DAB-nett

Internasjonal heder for DAB-nett: Norkrings Torbjørn Ø. Teigen, Mari Hagerup fra Digitalradio Norge, Arild Hellgren fra NRK og Henning Lie fra Bauer Media mottar heder på mediemessen IBC i Amsterdam.

Foto: Privat

Som første land i verden slukker Norge sine FM-sendere i 2017 og deretter vil all distribusjon av radiosignalene skje digitalt.

Stortinget har sagt at framtidens norske radio skal være heldigital og Digitalradio Norge med NRK, P4 Radio Hele Norge og Bauer Media Norway som aktører, har vært oppdragsgiver for utbyggingen av det digitale radiobakkenettet.

Det norske nettet er verdens mest omfattende DAB+ nett. Det når 99,5 prosent av befolkningen.

300 kringkastingsprosjekt verden rundt

Selve utbyggingsjobben er det Norkring som har stått for, og som et av 300 prosjekter fra hele verden var byggingen av Norges DAB-nett påmeldt i prisutdelingen "Innovation Awards" på mediemessen IBC som samlet 55 000 deltakere i Amsterdam forrige uke.

Norges bidrag ble til slutt hedret med finaleplass sammen med Pac-12 Networks fra USA. Førsteprisen gikk til slutt til Sundance Channel Global og deres prosjekt for å bygge ut regionale TV-nett i Sør-Amerika.

I prisutdelingen legges det vekt på nye måter å formidle kringkastingsinnhold effektivt, skape samarbeid mellom aktørene og skape engasjement hos publikum.

Glad for internasjonal oppmerksomhet

Administrerende direktør i Norkring, Torbjørn Ø. Teigen, er svært glad for at Norkrings utbygging av det norske digitale bakkenettet vekker internasjonal oppsikt.

- Vi er stolte over at vi har lykkes i å planlegge, bygge og etablere et DAB+ nett i et land med så utfordrende topografi og klima. Dette viser at vi blir lagt merke til og tydeliggjør hvordan innovasjon og samarbeid gjennom alle ledd i verdikjeden kan bidra til en slukking av FM-nettet, sier Teigen.

55 000 messedeltakere

IBC er det fremste årlige arrangementet for kringkasting i Europa og dekker alle fagområder fra produksjon til distribusjon.

Messen tiltrakk seg i overkant av 55.000 deltakere fra mer enn 170 land og på utstillingsdelen viste rundt 1500 leverandører fram det nyeste nye som berører kringkasting og elektroniske medier.