Hopp til innhold

Care Norge får TV-aksjonen i NRK i 2019

NRK har bestemt at TV-aksjonen for 2019 tildeles Care Norge.

Care

Care Norge får TV-aksjonen i NRK i 2019 og har valgt "På egne ben"som motto.

Foto: Care

Det var kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen som besluttet dette i dag etter en enstemmig innstilling fra Innsamlingsrådet i NRK.

Care Norge har valgt aksjonsnavnet "På egne ben".

Målet er å gi minst 400.000 kvinner i noen av verdens mest sårbare områder muligheten til å oppfylle sin rett til å stå på egne ben gjennom tre satsingsområder:

  • Økonomisk frihet – hennes penger, hennes muligheter.
  • Å eie sin egen kropp - hennes kropp, hennes valg.
  • Å ha en stemme som betyr noe – hennes drømmer, hennes stemme.

Les: Cares søknad om å bli tildelt TV-aksjonen i NRK 2019

Erik Samuelsen, leder i Innsamlingsrådet i NRK som innstiller på hvem som skal få TV-aksjonen, sier Care hadde en tydelig og gjennomarbeidet søknad som pekte seg ut ved å innfri de viktige kravene til TV-aksjonen.

- I hovedtrekk innebærer dette at det skal være klart behov for formålet, og det må være et bærekraftig prosjekt som skaper varige resultater. Rådet mener at Cares formål vil skape giverglede og engasjement i befolkningen, sier Samuelsen.

- Hjelpe mer enn 1,5 millioner

Generalsekretær i Care Norge, Gry Larsen, sier de er glade for å ha fått TV-aksjonen og gleder seg til å mobilisere mennesker og lokalsamfunn. - I dag skal vi feire, men i morgen starter arbeidet. Vi skal skape tidenes engasjement for TV-aksjonen, sier Larsen.

Hun påpeker at kvinners rettigheter og likestilling er avgjørende for å nå FNs bærekraftsmål og redusere fattigdom.

Gjennom prosjektene som er planlagt regner Care Norge med å nå og kunne hjelpe mer enn 1,5 millioner personer gjennom de 400 000 kvinnene de har direkte kontakt med.

- Det er dokumentert gang på gang at kvinner som får hjelp også hjelper familiene sine, poengterer Care Norge i en pressemelding.

NRK legger bredsida til

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen minner om at NRK fokuserer helt og fullt på TV-aksjonen en søndag hver høst.

- TV-aksjonen er stor satsing fra NRK som viser at vi tar allmennkringkasteroppdraget på alvor. Og at vi tar del i vårt samfunnsoppdrag ved å være med på denne store dugnaden sammen med det frivillige Norge, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Over 200 millioner

Tallet på søkerorganisasjoner har vært ganske stabilt fra år til år, og stort sett har det vært mellom 12 og 15 organisasjoner som har søkt om å bli tildelt TV-aksjonen i NRK det enkelte år.

Rådssekretær Erik Skarrud i Innsamlingsrådet som bestyrer TV-aksjonen i NRK sier det er mange av de samme søkerne som går igjen år etter år.

- Det er kanskje ikke så rart når vi vet omfanget og størrelsen på det som gjerne kalles verdens største dugnad. Det skal et stort apparat til for å håndtere en så stor innsamlingsaksjon. Derfor må det være en viss størrelse på organisasjonen for å kunne håndtere det hele, sier Skarrud.

De senere år har innsamlingsbeløpet det enkelte år ligget på rundt 200 millioner kroner. Også innsamlingsappartet som skal stables på beina er formidabelt. Hvert år pleier TV-aksjonen i NRK å ha ca 100 000 bøssebærere som besøker 2,3 millioner norske hjem i løpet av rundt to timer en søndag i oktober.

Totalt var det 13 søknader om å få TV-aksjonen i NRK for 2019.

I 2018 er det Kirkens Bymisjon som har fått tildelt TV-aksjonen i NRK. Årets TV-aksjonen går av stabelen søndag 21. oktober og mottoet er "Mindre - Alene - Sammen".

Se også: 13 vil ha TV-aksjonen i 2019