Hopp til innhold

Blir redaktør i Nyhetsdivisjonen i NRK

Knut Magnus Berge er ansatt som redaktør for avdelingen for nyhetsprogrammer i Nyhetsdivisjonen i NRK.

Knut Magnus Berge

Som ny redaktør i Nyhetsdivisjonen i NRK får Knut Magnus Berge ansvaret for noen av Norges største nyhetsprogram som Nyhetsmorgen i radioen og Dagsrevyen på TV.

Foto: Ekroll, Anne Liv / NRK

Berge får dermed det overordnede ansvar for Norges største nyhetsprogrammer på radio og TV, som Nyhetsmorgen og Dagsrevyen.

Han vil også ha ansvaret for viktige arenaer for debatt og aktualitet som Debatten og Dagsnytt 18.

Knut Magnus Berge var tidligere utenrikssjef i NRK, og har det siste halve året jobbet som reporter i redaksjonen for Økonomi og politikk. Han har også vært NRKs korrespondent i Berlin.

- En sterk redaktør

Nyhetsdirektør i NRK, Helje Solberg, er glad over å ha fått Berge som ny redaktør.

- Knut Magnus Berge er en redaktør med store ambisjoner for NRKs nyhetsprogrammer og nyhetsjournalistikk på de ulike flatene. Han er journalistisk sterk og har god samfunnsforståelse. Med Knut Magnus får vi en tydelig, klok, inspirerende og engasjert redaktør. Han får ansvar for å utvikle både innhold og organisasjon i Programlinja. Jeg ser frem til å jobbe enda tettere sammen med Knut Magnus Berge, sier Helje Solberg.

Knut Magnus Berge sier han er både stolt, glad og klar for den nye oppgaven som redaktør i programlinja.

- Jeg gleder meg!

- NRKs nyhets- og aktualitetsflater er avgjørende arenaer for norsk samfunnsdebatt og demokrati. Vi forvalter en stolt arv, som skal videreutvikles. Jeg gleder meg!, sier Berge.

Som redaktør i avdelingen for nyhetsprogrammer får Knut Magnus Berge ansvaret for rundt 60 medarbeidere. Nyhetsdivisjonen i NRK har tre avdelinger, Direkte, Fag og Program.