Vogntogsjåfører tar en «spansk en»

Flere vogntogsjåfører kommer med løgn til Statens vegvesen sine vakter slik at de slipper inn på E16. På den måten forsøker de å unngå å måtte ta den lange omveien via fylkesvei 7 gjennom Hardanger.

Kaos ved E16

KAOS PÅ E16: Vogntog forsøker å slippe forbi på Evanger der veien er sperret for tungtrafikk. (Arkivbilde)

Foto: Jan-Egil Dyvik

E16 er som kjent stengt for trafikk over 7.5 tonn ved Evanger vest for Voss. Fylkesvei 7 over Kvamskogen og gjennom Hardanger er alternativ omkjøring for større kjøretøy.

Kaos langs Hardangerfjorden

I går kveld var det kaos på den smale og svingete veien langs Hardangerfjorden. Problemene oppstår når to brede vogntog møtes på de mest utsatte strekningene.

Sannsynligvis er det dette som i dag har fått flere utenlandske vogntogsjåfører til å i stedet slippe igjennom på E16. Det blir meldt om kaos på stedet der veien er stengt. Her blir trafikken dirigert inn på en smal kommunal vei som ikke har standard til å ta unna de store vogntogene.

– Vi har folk på Trengereid som skal dirigere større kjøretøy inn på fylkesvei 7 over Kvamskogen, sier byggeleder Bente Bergstø i Statens vegvesen. Det som skjer er imidlertid at sjåførene lyger og sier de bare skal halvveis til Evanger på E16. Da får de slippe igjennom, men problemet oppstår når de kommer til Evanger og vil videre mot Voss.

Kan bli åpnet imorgen

Imens dette skjer fortsetter arbeidet med å bygge en erstatningsbro som kan ta trafikken forbi stedet der E16 er stengt.

– Forhåpentligvis kan denne åpnes i morgen, lørdag, sier Bente Bergstø.

LES OGSÅ: Usikkert når E16 kan åpnes for vanlig trafikk

LES OGSÅ: E16 stengt - vurderer militærbru

LES OGSÅ: Vegvesenet: – Ikke kjør her

Midlertidig bro E16 ved Evanger

NY BRO SNART KLAR: Statens Vegvesen håper den midlertidige broen vil kunne være på plass lørdag slik at trafikken på E16 kan gå som normalt.

Foto: Statens Vegvesen