NRK Meny
Normal

I dag kan drømmen gå i oppfyllelse

– Det har vært en guttedrøm siden jeg var liten og spilte fotball på grusen her.

Andreas Vindheim er det nye stjerneskuddet i Brann. Idag får han kanskje oppfylt guttedrømmen.

Branns nye stjerneskudd, Andreas Vindheim, får trolig sjansen fra start i kveldens fotballfest mot Bodø/Glimt på Stadion. Det blir i så fall hans tredje kamp fra start på A-laget han alltid har drømt om å spille på.

En enda større drøm var å få spille foran en fullsatt Stadion. Dét kan han også få oppleve i kveld.

– Det hadde vært utrolig gøy. Det har vært en guttedrøm siden jeg var liten og spilte fotball på grusen her, sier Vindheim, som er vokst opp et par steinkast fra Brann Stadion.

– Inntrykkene blir massive på de unge

Vindheim kom inn på høyreback-plassen i Brann etter at rutinerte Birkir Sævarsson hadde vært involvert i litt for mange baklengsmål tidlig i sesongen. Sævarsson støttet avgjørelsen og har backet opp konkurrenten. 18-åringen har ikke på noen måte spilt seg ut av laget, og får nok tillit fra start igjen, selv om Rikard Norling holder lagoppstillingen for seg selv til det nærmer seg kampstart.

Branntrener Rikard Norling innrømmer at han sliter med å få de rutinerte spillerne sine til å prestere på toppnivå.

Norling forteller at han har prøvd å få det unge laget sitt til å tenke på hva de skal gjøre ute på banen, istedenfor å tenke på hvilken fest det blir med kanskje så mye som 17 000 tilskuere.

– Det kommer til å være massive inntrykk for de forholdsvis unge spillerne vi har. De har relativt liten erfaring fra dette og da er det enda viktigere at vi fokuserer på de rette tingene, sier Norling.

– Vi er ekstremt sultne

Erik Huseklepp mot Sarpsborg

HAR SKUFFET: – Jeg vet hva jeg kan, og jeg vet at om jeg får sjanen igjen snart så tror jeg det kan smelle skikkelig, sier Erik Huseklepp.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Det er ungguttene som har holdt Brann-skuten noenlunde flytende denne våren. Erfarne spillere som Erik Huseklepp, Erlend Hanstveit, Birkir Sævarsson og Vadim Demidov har prestert langt under det supporterne forventer av dem. Nå heter heltene Jonas Grønner, Kasper Skaanes og Andreas Vindheim.

– Det er vanskelig å svare på hvorfor det er blitt slik. Men det jeg kan si, er at vi er ekstremt sultne vi yngste. Vi kommer fra et godt miljø i utviklingsavdelingen, og vi er ekstremt sultne, sier Vindheim.

Erik Huseklepp føler han spillemessig har prestert, men at det har skortet på både dyktighet og hell foran mål.

– Det er honnør til de unge det at de lykkes. De har gjort en fantastisk fin jobb. Vi eldste må ta på oss at vi ikke har vært gode nok ennå. Det hjelper ikke å finne bortforklaringer for det. Man må bare se fremover. Jeg vet hva jeg kan, og jeg vet at om jeg får sjanen igjen snart så tror jeg det kan smelle skikkelig, sier Brann-spissen.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Vestlandsrevyen 20.55 - tirsdag 20. mars
Programleder: Mariann Reikerås