NRK Meny
Normal

Askar har ambisjoner om tosifret antall mål

Amin Askar har ambisjonene klare for kommende sesong. I fjor scoret han ni seriemål. – Nå skal jeg ha tosifret, sier kantspilleren.

Askar vi score tosifret

SE VIDEO: Askar om sesongens mål. Foto/redigering: Ketil Jordan

Jeg har trent hardt de siste fire ukene.

Vadim Demidov

Amin Askar måtte gi seg etter bare 20 minutter av Branns første treningskamp for året. I kampen mot Las Palmas B, i januar, fikk han en smell i baksiden av låret etter en duell.

Nå er han endelig tilbake etter flere uker på sidelinjen.

– Jeg gleder meg veldig til å spille kamp igjen. Nå er jeg fit for fight og klar, men jeg har fortsatt en vei å gå før kampformen er der, sier Amin Askar.

– Det må bli tosifret

Brann knuste Tromsø

JUBELSCENER: Askar vil ha flere jubelscener som dette.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Askar stoppet på ni seriemål i fjor. Nå vil han bli enda bedre, og ambisjonene for kommende sesong er krystallklare.

– Jeg ønsker at laget skal gjøre det enda bedre i år, og for min egen del vil jeg overgå de målene jeg hadde i fjor - og da må det bli flere enn ni mål. Det må bli tosifret, sier Askar.

– Hvordan skal du oppnå de ambisjonene?

– Gripe sjansen når jeg får den og være skarp. Jeg er selvfølgelig avhengig av at laget spiller bra, men gjør laget det godt, så vil jeg også få flere sjanser. Da blir det mange målscorere - og jeg skal være en av dem, sier Askar.

I morgendagens treningskamp får Amin Askar spilletid sammen med Vadim Demidov. Dermed debuterer trolig midtstopperen for Brann mot Sogndal.

– Det blir nok noen minutter på meg og Demidov, men heldigvis har vi litt tid på oss før seriestart. Jeg gleder meg til å få på kampdrakten igjen, sier Askar.

Demidov klar for debut

– Det viktigste er at vi får et slagkraftig lag i morgen, enten jeg er med eller ikke. Det er opp til treneren, sier Vadim Demidov.

Se video (artikkelen fortsetter under):

Demidov i hardtrening

SE VIDEO: Demidov om den tøffe treningsperioden. Foto/redigering: Ketil Jordan

– Er du klar til å ta på deg den røde drakten?

– Jeg er alltid klar til å ta på meg drakten, men det handler mer om hvordan kroppen har fungert på treningene. Jeg har trent hardt de siste fire ukene, men hvis treneren sier jeg er klar - så er jeg det, sier Demidov.

– Det kommer til å bli tøft hvis jeg skal spille. Jeg har en tung treningsperiode bak meg, og det er nok ikke det tekniske som skal være i fokus hvis jeg spiller, men mer fysikken for å få kampformen tilbake, mener midtstopperen.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik