Normal

Vadim Demidov klar for Brann

Vadim Demidov (27) forlater russiske Anzji og signerer en treårskontrakt med Brann. – Helt enestående. Det er lenge siden vi har hentet fra denne hyllen, sier supporterleder.

Vadim Demidov

INTERNASJONAL ERFARING: Vadim Demidov har møtt mange superstjerner i sin karriere på klubb- og landslag. F.v. Thomas Müller, Lionel Messi, Ashley Young og Cristiano Ronaldo.

Foto: Darren Staples/Kai Pfaffenbach/Vincent West/Alvaro Barrientos / REUTERS/AP

Onsdag landet Vadim Demidov på Gran Canaria, der Brann er på treningsleir.

– Nå skal vi på hotellet og gjøre klar de siste detaljene før han skriver under for oss, sier Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen til BA.

Klubben har vært enig med Demidov om de personlige betingelsene en stund, og forrige fredag var spilleren på medisinsk test i Bergen. Han skriver en treårskontrakt med Brann.

– Viser at vi er attraktive

Roger Lillebøe-Hansen

– HELT ENESTÅENDE: Supporterklubbleder Roger Lillebøe-Hansen jubler over Demidov-signeringen.

Foto: NRK

Demidov kommer til Brann etter å ha blitt løst fra kontrakten med russiske Anzji Makhatsjkala. 27-åringen var lenge en dominerende figur på det norske U21-landslaget, og fikk sin debut for A-landslaget i 2008.

Lederen for supporterklubben Brann Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, jubler over nyheten om Branns nye spiller.

– Det er helt enestående. Detter viser at det satses, og at vi er attraktive. Vi henter fra en hylle som vi ikke har hentet fra på noen år nå, sier Lillebøe-Hansen.

Supportersjefen mener man må ti år tilbake, og til Bengt Sæternes' inntreden i 2004, når man skal snakke om en like stor overgang som Demidov-signeringen.

– Vi har hatt noen år hvor etter det hvor vi har brukt en del penger, men ikke lykkes helt, sier Lillebøe-Hansen.

Drømmer om gull

Brann har tidligere i vinter hentet inn den svenske spissen Jakob Orlov, som kostet vel fire millioner kroner. Brann betaler ikke overgangssum for Demidov, men Bruun-Hanssen forteller at de får hjelp fra sponsorer til å dekke Demidovs lønning.

– Det er den måten man må gjøre det på i dag for å få hentet slike spillere. Så lenge Branns utgifter ligger på et fornuftig nivå, er jeg ikke bekymret, sier Lillebøe-Hansen, som mener en midtbanespiller bør være nestemann inn hvis Brann skal forsterke stallen ytterligere.

Han tror entusiasmen som ble utløst da Rikard Norling ble ny trener i klubben, og en mer romslig økonomi, er årsaken til at Demidov finner Brann attraktiv nok til å signere.

– Dette er veldig positivt, og gir enda mer entusiasme. Alle Brann-supportere drømmer jo om gull, og en signering som dette gir oss enda større forventninger om å kjempe i toppen, sier Lillebøe-Hansen.