NRK Meny
Normal

Vinduet lukkes om to dager: – Vi får se hva som skjer

– Hva jeg har på blokken, holder vi internt, sier Roald Bruun-Hanssen. Branns daglige leder utelukker på ingen måte spillerkjøp før overgangsvinduet stenger.

Roald Bruun-Hanssen

TAR IKKE SELVKRITIKK: Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen mener klubbens strategiplan var realistisk da den ble lagt, og tar ikke selvkritikk på at den ikke oppfylles.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Jakob Orlov

MATCHVINNER: Jakob Orlov førte Brann nærmere trygg plass med kampens eneste scoring mot Aalesund i går.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Roald Bruun-Hanssen fikk sammen med spillere og trenere i Brann en pause fra de verste nedrykkstankene med 1-0-seieren over Aalesund på Brann stadion i går kveld.

Dermed knappet de forspranget til Aalesund, som innehar den siste sikre plassen på tabellen, inn til tre poeng. Men Brann ligger fortsatt under streken når elleve kamper gjenstår av årets sesong.

I løpet av sommeren har de hentet Eirik Birkelund fra St. Etienne og Azar Karadas fra Sogndal. Men flere spillere kan komme inn stadion-dørene før overgangsvinduet i Norge stenger.

– Det stenger mandag kveld, og det er åpent for muligheter. Men vi har en spillergruppe vi er godt fornøyde med, så får vi se om det skjer noe de siste dagene, sier Bruun-Hanssen.

Får pengestøtte fra Mohn

Branns daglige leder fikk en gladmelding tidligere i uken da mangemilliardæren Trond Mohn ga uttrykk for at han igjen var klar til å hjelpe Brann med spillerkjøp hvis klubben ba om bistand.

Azar Karadas

SPILLER INN: Azar Karadas kom til Brann fra Sogndal i sommer.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Samme dag ble det kjent at Brann skulle ha forhørt seg om mulighetene for å hente Veton Berisha fra Viking. Bruun-Hanssen svarer slik på spørsmål om han har konkrete spillere på blokken:

– Hva jeg har på blokken, tror jeg vi får holde internt i en liten gruppe på Brann stadion. Og så får vi se hva som skjer.

– Norsk fotball har opplevd en totalnedtur

Branns muligheter til å hente spillere med egne penger har minsket i takt med lavere publikumstall og dermed lavere inntekter. Den sportslige suksessen har også til de grader uteblitt. Mens Rikard Norling har blitt fredet, har mange pekt ut Bruun-Hanssen som syndebukk.

De som prøver å tegne et annet bilde, får begynne å sette seg litt nøyere inn i sakene.

Roald Bruun-Hanssen

Selv tar han ikke selvkritikk for at den fireårige strategiplanen, som sier at Brann i år skulle vært i norgestoppen og hatt betydelig høyere inntekter, ikke har blitt innfridd.

– Det var et realistisk bilde ut fra de forutsetningene norsk fotball var under når vi laget dette i 2011. De som prøver å tegne et annet bilde enn det, får begynne å sette seg litt nøyere inn i sakene, sier Bruun-Hanssen om kritikken.

Han mener Brann ikke skiller seg nevneverdig ut blant eliteserielagene når det gjelder økonomien.

– Norsk fotball har opplevd en totalnedtur, rett og slett fordi de sportslige prestasjonene ikke har vært gode nok. Da vil inntektene falle, og da må du søke å tilpasse det, sier han.

– Det var mye optimisme

Rikard Norling og Roald Bruun-Hanssen

OPTIMISME: – Jeg opplevde at vi alle var veldig begeistret når vi fikk Rikard som trener, sier Roald Bruun-Hanssen. Her er Norling og Branns daglige leder sammen på pressekonferansen der førstnevnte ble presentert.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Den daglige lederen var, som de fleste i Bergen, stor optimist da Rikard Norling ble presentert som klubbens nye trener før sesongen.

– For Brann sin del så var det mye optimisme før 2014-sesongen. Jeg opplevde at vi alle var veldig begeistret når vi fikk Rikard som trener, og spillerstallen så definitivt veldig god ut i vinter. Men det har vært en del stang ut, og det kan sikkert skrives mange referater om hva som er årsaken til det. Resultatene har ikke vært gode nok, vi er der vi er, og nå prøver vi å rette opp i det med de kampene vi har igjen denne sesongen.

– Hvordan opplever du presset utenfra?

– Vi er veldig klar over den situasjonen vi er i, og vi er veldig klar over at det er mange som berøres og at følelser vekkes hos mennesker i forhold til det. At folk gir uttrykk for frustrasjonen sin, er en del av bildet, sier Branns daglige leder.