NRK Meny
Normal

Brann tror på 8.000 sesongkort

Brann merker foreløpig ingen stor Norling-effekt på partoutkortsalget, men tror de vil selge tusen flere sesongkort i år enn i fjor.

Rikard Norling

INGEN NORLING-EFFEKT: Brann har solgt 3.400 partoutkort til 2014-sesongen. Det er omtrent like mange som før fjoråret.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Dag Frode Algerøy

OPTIMIST: Leder for privatmarkedet i Brann, Dag Frode Algerøy, tror partoutkortsalget blir bedre i år enn i fjor.

Ved årsskiftet hadde Brann solgt 3.400 partoutkort til 2014-sesongen. Tilsvarende tall tolv måneder tidligere var 3.385. I dette tallet ligger de privatpersonene som hadde partoutkort i fjor og som har valgt å fornye. Det ligger også nysalg av barnepartoutkort og et mindre antall partoutkort til bedrifter.

Dermed er det så langt ingenting som tyder på en Norling-effekt med telefonstorm til billettkontoret på Stadion, slik supporterleder Roger Lillebøe-Hansen spådde da svensken var på vei.

Brann er likevel optimister.

– Dette viser at folk ønsker å være med oss videre. Det gir oss en god base å bygge på og forhåpninger om å øke totaltantallet fra fjorårets 7.000 partoutkort, sier Dag Frode Algerøy, leder for privatmarkedet i Brann, til brann.no.

Treningskamper viktige

Sesongkortsalget pågår frem til dagen før nasjonaldagen.

– Når vi kommer til 16. mai har vi et realistisk håp om å være tilbake på 8.000-tallet, sier Algerøy.

Selv om antall solgte partoutkort fort kan bli høyere enn i 2012 og 2013, er tallene langt lavere enn i storhetstiden fra 2004 til 2008.

– Folk venter lengre med kjøpsbeslutningene sine, blant annet for å se hvilke spillere som kommer inn og hvordan laget presterer i treningskampene. Én god treningskamp på vinteren kan fort utløse salg av 400-500 partoutkort den påfølgende uken. Det har vi flere eksempler på, sier Algrøy.

Han peker også på at det de siste årene har vært nedgang i publikumsoppmøtet, og at det ikke har vært noe problem å få billetter på kampdagen.