Trikksykler seg fra Paris til Nordkapp

25 år gamle Clément Leroy er verdensmester i øvelsen track-stand på sykkel. Nå er han på tur fra Paris til Nordkapp, riktignok med bil. Gratis overnattinger skaffer han seg imidlertid ved å opptre med kunster på sykkelen.

Clément Leroy

PÅ VEI TIL NORDKAPP: Her er Clément Leroy sammen med fallskjermvenner på Voss.

Foto: http://housebikeshow.com/

– Nordmenn er varme og hyggelige mennesker, sier Clément. De er mye lettere å komme i kontakt med enn danskene, hevder han.

Og franskmannen vet hva han snakker om. På veien til Nordkapp har han reist gjennom Frankrike, Belgia, Nederland, Tyskland, Danmark, Sverige og nå altså Norge.

Besøkte fallskjermklubben

Når NRK snakker med Clément har han akkurat overnattet hos fallskjermklubben på Voss. Og som vanlig betalte han med et showprogram på sykkelen sin.

Track-stand går ut på å stå i ro på sykkelen uten å måtte sette føttene ned i bakken. Ekstra vanskelig blir det dersom du samtidig fjerner hendene fra styret. For ikke å snakke om dersom du samtidig sjonglerer med baller i luften slik Clément gjør.

Og det er ikke bare innbyggerne i Norge 25-åringen fra en forstad til Paris er fornøyd med.

– Landskapet og naturen her i Norge kan ta pusten fra en, sier Clément Leroy. Ikke minst er han mektig imponert over de norske fjordene.

Fremme den 15. mai

Nå fortsetter turen mot Trondheim og Nord-Norge. Clément regner med å være fremme på Nordkapp den 15. mai. Hjemreisen går via Finland og de baltiske landene. Nå han er hjemme igjen i Frankrike vil Clément Leroy ha reist:

  • 120 dager
  • Krysset 15 land
  • Reist 15.000 kilometer
  • Gitt 120 opptredener i hjem, restauranter, barer eller butikker

Ønsker du å gi Clément Leroy husrom og få betalt med en opplevelse litt utenom det vanlige kan du kontakte han på denne adressen: HouseBikeShow@gmail.com.

Eller du kan kontakte han via nettsiden hans: housebikeshow.com