NRK Meny
Normal

Slik ser det ut etter det voldsomme narkooppgjøret

Fem menn sloss med sabel, kniv, balltre og steiner i og utenfor en nå rasert leilighet i Bergen. Politiet rykket ut med store styrker etter at flere naboer varslet om bråket.

Leilighet knust etter narkooppgjør i Bergen

KNUST LEILIGHET: Leiligheten skal ha blitt helt rasert i det heftige slagsmålet i Løvstakkveien. Da NRK var på stedet, kunne man tydelig se sporene av det fra utsiden.

Foto: Sigurd Hamre / NRK

Klokken 01.40 natt til torsdag ringte beboere i en leilighet i Løvstakkveien til politiet og meldte om bråk hos en nabo.

– De hørte et forferdelig spetakkel og bråk, forteller politiets operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen.

Bråket viste seg å stamme fra et voldsomt slagsmål mellom fem menn i naboleiligheten. Mens politiet var på vei, kom det flere telefoner.

– Da hadde de involverte flyttet seg ut på gaten, og flere vitner ringte og fortalte at det ble brukt balltre og kastet steiner, forteller Dahl-Michelsen.

Politiet sendte etter hvert ut totalt fem patruljer, inkludert hundepatrulje.

Fant sabel og narkotika

Da de kom til stedet, var mennene borte.

– Mens vi lette etter dem, fant vi en knekt sabel, en knivslire og noe narkotika, som de sannsynligvis har kastet fra seg, sier operasjonslederen.

I leiligheten der bråket hadde startet, fant politiet to menn på 19 og 28 år. De forklarte at tre menn hadde kommet til leiligheten og ringt på, og at bråket startet da de åpnet døren.

Da NRK var på stedet torsdag formiddag, bar stedet tydelig preg av det heftige slagsmålet. Flere ruter i leiligheten var knust.

Bitt av politihund

Etter en times leting i området, fant og pågrep politiet de tre angriperne, tre menn på 18, 21 og 22 år. Alle de fem involverte er av nordafrikansk opprinnelse.

18- og 21-åringen ble tatt med til politihuset, mens 22-åringen får behandling på sykehus.

– Han ble bitt av en politihund, og må sy noen sting, forteller Dahl-Michelsen.

Raserte leiligheten

Ingen av mennene kom alvorlig til skade i slagsmålet. Men i leiligheten der bråket startet, er det gjort store skader.

– Kjøkkenet er helt rasert. En TV er knust, og det samme er to stuevinduer. Det var ikke rart naboene våknet, for å si det sånn, konstaterer operasjonslederen.

Politiet forteller at alle de fem mennene er kjent for politiet fra før, og tror voldsepisoden handler om et narkooppgjør.

– Dette virker som et internt oppgjør, ut fra den kjennskapen vi har til dem. Det kan handle om penger eller narkotika, sier Dahl-Michelsen.

Laster kart, vennligst vent...