NRK Meny
Normal

To skadd under innspilling av TV 2-serie

To menn ble fløyet bort med luftambulanse etter at en tandemflygning gikk galt på Voss. Ulykken skjedde under innspilling til TV 2-serien «Petter Uteligger».

Hanggliderulykke Voss

RYGGSKADER: De to personene skal begge ha klaget over smerter i ryggen. En deltaker i TV 2-serien «Petter Uteligger» er blant de skadde.

Foto: Sara Finne / Avisa Hordaland

Alle nødetatene rykket ut til Liaset på Voss etter en paragliderulykke i 13-tiden lørdag.

Hanggliderulykke på Voss

LANDET I TRE: Ulykken skjedde da de skulle ta av.

Foto: Sara Finne / Avisa Hordaland

En tandemflygning gikk galt, og de to i paraglideren landet i et tre i en fjellskrent, og falt omtrent ti meter ned på bakken, via grantrærne.

– De klaget over smerter i ryggen, sier politiets operasjonsleder Morten Kronen.

Det ble først rekvirert et Sea King-helikopter for å hente de to, men dette ble kansellert. Redningsmannskaper klarte å hente dem ned på bårer, og de ble fløyet til sykehus med to ambulansehelikoptre.

I 17-tiden melder Helse Bergen at en 40 år gammel mann er alvorlig skadet etter ulykken, mens en 35 år gammel mann slapp unna med lettere skader.

Luftambulanse hanggliderulykke VOss

FLØYET TIL SYKEHUS: Et av de to ambulansehelikoptrene tar av med en av de skadde.

Foto: Sara Finne / Avisa Hordaland

Skjedde under TV-innspilling

TV 2 melder at ulykken på Voss skjedde under innspilling til serien «Petter Uteligger». En deltaker i serien skal ha vært passasjer under tandemturen.

– Det var ikke Petter selv, men en av dem han har med seg, som skulle gjennomføre et tandemhopp med en paraglider. De fikk problemer fra start, og krasjet i et tre, sier TV 2s kommunikasjonsdirektør, Jan Petter Dahl.

Han vil ikke opplyse hvem den aktuelle deltakeren er.

Ifølge Avisa Hordaland skjedde ulykken når paraglideren skulle ta av.

– Det er altså to personer som har løpt ut med samme skjerm, og no sitter de fast i en fjellside på Liaset, sa operasjonsleder Kronen til avisen.

Lørdag ble også én person alvorlig skadet i en paragliderulykke på Unneland i Arna i Bergen.