To personer funnet døde på Voss

Mannen og kvinnen i 40-årene skulle på hyttetur, men nådde aldri frem til hytten. Politiet tror de kan ha frosset i hjel på veien.

Laster kart, vennligst vent...

FUNNET DØDE: En mann og en kvinne er funnet døde i terrenget i Brandsetdalen på Voss. De to skal ha blitt funnet omtrent en kilometer nordøst for hytten de skulle til på Nyestølen.

Mandag ettermiddag opplyser politiet at det var Anne Katrine Grønli (44) og Lars Eirik Brandset (43) som natt til søndag og søndag morgen ble funnet døde i terrenget i Brandsetdalen på Voss. De to var bosatt i Porsgrunn.

Mannen ble funnet av en hundepatrulje fra politiet i 03.30-tiden. Like før klokken 08 ble kvinnen funnet av en ekvipasje fra Norske Redningshunder, ikke langt unna.

– Det kan se ut som om de har frosset i hjel, sier politiets operasjonsleder Janne Steimler Sætre.

De to omkomne skal obduseres på Gades Institutt i Bergen. Politiet er imidlertid sikre på identiteten til mannen, og har også varslet kvinnens familie om funnet.

Janne Steimler Sætre

FANT TO DØDE: Politiet og Norske Redningshunder fant to personer døde i terrenget på Voss. – Det kan se ut som om de har frosset i hjel, sier operasjonsleder Janne Steimler Sætre.

Foto: Dag H. K. Andersen / NRK

Skulle på hyttetur

Politiet har sammen med Røde Kors og Norske Redningshunder lett etter de to personene i natt. Årsaken var en bekymringsmelding fra mannens familie lørdag kveld.

– Han hadde sagt til dem at han skulle på familiehytten sammen med kvinnen. Men familien ble bekymret da de ikke fikk kontakt med dem på flere dager, sier Sætre.

Redningsmannskapene tok seg først frem til hytten på Nyestølen i Brandsetdalen, men fant ikke tegn til at noen hadde vært der. Politiet har også vært hjemme hos de to, for å sjekke om de kunne være der.

– I morges fant vi de to personene døde i terrenget, ikke langt fra hverandre, sier Sætre.

Mannen og kvinnen ble funnet omtrent en kilometer nordvest for hytten, på den veien de skulle gå for å komme frem til hytten. Det var 15-20 meter mellom dem.

Brandsetdalen

BRANDSETDALEN: Det var i denne dalen de to personene ble funnet døde. Bildet er tatt på et tidligere tidspunkt.

Foto: Brandseth fjellstove

Ulendt terreng

De to personene er hjemmehørende på Østlandet.

– De har kjennskap til hverandre, men vi kjenner ikke nøyaktig hvilken relasjon de har hatt, sier operasjonslederen.

Redningshunder Brandsetdalen

REDNINGSHUNDER: To av hundene fra Norske Redningshunder etter leteaksjonen.

Foto: Norske Redningshunder

Været i området har tidvis vært dårlig de siste dagene, og det er mye snø i området. Terrenget beskrives som ulendt.

– Vi tror at de har fått problemer på veien, og ikke klart å komme seg frem til hytten, sier Sætre.

Politiet har opprettet en såkalt undersøkelsessak. Voss-lensmann Ivar Hellene henviser foreløpig til operasjonssentralen for kommentarer.

Alexandra Reksten i Norske Redningshunder forteller at de sendte ut fire ekvipasjer, to fra Voss og to fra Bergen.

Voss Røde Kors deltok i søket med fem personer, opplyser leder Solfrid Hjelle. Også Vossestrand Røde Kors deltok i søket etter mannen og kvinnen.