NRK Meny
Normal

Ti år siden Helstad ble målløs

Han er drammensernes største mareritt. – Det løsner alltid mot dem, sier toppscoreren.

Thorstein Helstad

PUTTER «ALLTID»: 30-åringen fra Vang vet hvor målet står, og aldri er nettmaskene mer utsatt for hardt lær enn mot Strømsgodset.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

I fjor noterte 30-åringen seg for hele fem nettkjenninger mot Strømsgodset. To hjemme på Brann Stadion, og ytterligere tre på Marienlyst i Drammen.

Ser man på historien, var det slett ikke overraskende. For hedmarkingen har en tendens til å lirke lærkula over krittlinjen hver gang han spiller mot blåtrøyene.

- Underholdning gir mål

Siden 2001 har Brann-spissen opplevd nettsus mot Godset hele elleve ganger!

-Sånn er det bare. Noen scorer mer mot noen lag enn andre, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde til Brann.no.

LES OGSÅ: Nær scoringstoppen

Spissen selv har ingen god forklaring på hvorfor han alltid finner veien til nettmaskene mot akkurat Strømsgodset.

- Jeg vet egentlig ikke, men det løsner alltid mot Godset. Men det er nok ikke noe ekstra spesielt. Men det er to lag som ønsker å spille underholdende fotball, og da blir det ofte mye mål, sier Helstad.

LES OGSÅ: «Elsker» Fredrikstad

Målløs i debutsesongen

Man må faktisk helt tilbake til 1998 for å finne sist gang spissen gikk målløs av banen etter kamp mot Strømsgodset. Da vant Godset 1-0 på Brann Stadion, og Helstad ble byttet ut med kulthelten Geir Hasund etter 73 minutter.

Helstads spissmakker i debutsesongen var for øvrig Mons Ivar Mjelde.

LES OGSÅ: Helstad krever superlønn

En som også vet hvor målet står, er Branns Trond Fredrik Ludvigsen. Spissen håper på et innhopp mot gamle lagkamerater når Strømsgodset kommer til Bergen på mandag, og håper selvsagt å se ballen treffe nota bak keeper Espen Johnsen.

- Tiden der var på med å gjøre meg til en bedre fotballspiller. Det hadde vært ekstra kjekt å få noen minutters spilletid mot Godset, sier «Ludde» til Bergensavisen.

Siste video

Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo
Nå vurderer naboene å flytte.