Pizzadeig lages på vanlig måte basert på ca. 5 dl mel, tørrgjær, olje salt og lunket vann til det er passe. Settes til heving ca. en halvtime.
Fyll
Ca. 500 gr. kjøttdeig
1 løk
2-3 fedd hvitløk
2 poser med taco-mix
1 boks salsa (hot eller mild etter smak)
2-3 spiseskjeer med tomatpureé
Krydder
litt sukker
Slik gjør du
Brun kjøttdeig sammen med løk og hvitløk. Tilsett taco-posene med litt vann (ikke for mye). Ha i salsa og tomatpureé og rør alt sammen til en passe konsistens (ikke for flytende). Smak tilslutt til med krydder. Dersom du liker det sterkt kan du tilsette litt chilipulver eller cayennepepper. Koriander setter også god smak. Litt sukker runder av smaken. La dette småputre i ca. en halv time.
Kjevl ut deigen og legg på stekeplate. Spre fyllet utover. Legg taco-chips over fyllet og topp med masse deilig ost. Stekes på vanlig måte i ca. 20-25 min.
Serveres med rømmeklatt og gjerne litt ekstra tacochips, salsa og selvfølgelig pils!
Oppskriften er sendt inn av Tone Brørs.