NRK Meny
Normal

– Vemodig å forlate alle vennene i Nest-Sotra

Nest-Sotra mister hovedtreneren midt i sesongen, uten å ha ny trener klar.

Alexander Straus

– INGEN ENKEL AVGJØRELSE: – De siste årene har Nest-Sotra vært 24 timer i hodet mitt. Jeg har fått fantastisk mange fine venner der ute, og det gjør at det er vemodig å forlate dem, sier Alexanders Straus.

Foto: Astrid M. Nordhaug/Digitalsport

– Å bli assistenten til David blir helt fantastisk. Vi er veldig gode venner, og har like tanker om hvordan den perfekte fotballkampen skal spilles, sier Straus til NRK.

Onsdag formiddag bekreftet både han og 1. divisjonsklubben at Straus har skrevet under en 3,5 års kontrakt med Strømsgodset. Fra nå av blir han David Nielsens høyre hånd i toppen av eliteserien. Et kompaniskap som førte til et historisk opprykk med Nest-Sotra i fjor høst.

– Nest kommer til å klare seg

Straus er klar på at det ikke bare er hans egen fortjeneste at han nå får muligheten til å trene et av Norges beste fotball-lag.

David Nielsen, Nest-Sotra

HENTER KOMPISEN: Strømsgodset hentet først David Nielsen. Nå drar også Alexander Straus til Drammen.

Foto: Jørgen Eide / NRK

– Det er ikke fordi jeg er så fantastisk, eller fordi jeg er et unikum. Gjengen i Nest-Sotra har løftet meg frem, og det gjør det vemodig å forlate dem, sier han. 1. divisjonsklubben tok nivået med storm etter opprykket i fjor høst, og lå helt i teten i vårsesongen. Nå har virkeligheten innhentet laget fra Sotra, som ligger nøyaktig midt på tabellen. Bare tre poeng over nedrykksstreken.

LES OGSÅ: David Nielsen forlater Nest-Sotra

– Jeg er helt overbevist om at hvis laget har fokus på de rette tingene fremover, så kommer de til å klare seg uten problemer. Vi har vist tidligere i sesongen hvor toppnivået ligger, og det handler bare om å få det frem like ofte som i vår, sier den avgåtte treneren, som er stolt over å forlate klubben med 24 poeng etter 19 kamper.

– I og med at alle såkalte eksperter før sesongen tippet oss dønn sist, er jeg stolt over å forlate Nest-Sotra midt på tabellen, sier han.

Ingen ny trener klar

Nest-Sotra står tilbake uten hovedtrener på klar. Onsdag kveld klokken 19 spiller laget kamp mot Alta på Ågotnes med Lars Fredriksen og kaptein Ruben Hetlevik som lagledere.

Straus´ assistent Tommy Knarvik skal ifølge Bergensavisen ikke stå på sidelinjen mot Alta.

– Det har jeg ikke noen kommentarer til, sier daglig leder Michael Flyvholm til NRK.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås